Musorujsag
Élő Eredmények
×

Izlanddal és Portugáliával egy vb-csoportban a magyar férfi kéziválogatott

Izlanddal és Portugáliával egy vb-csoportban a magyar férfi kéziválogatott

m4sport.hu/mti
A magyar férfi kézilabda-válogatott Izland, a Koreai Köztársaság és Portugália csapatával találkozik a januári svéd-lengyel közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörében, Kristianstadban.

Izlanddal és Portugáliával a januári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon is azonos csoportban szerepeltek a magyarok a budapesti MVM Dome-ban. Az északi szigetország csapatától 31-30-ra kikaptak, a portugálokat pedig 31-30-re legyőzték.

Mind a nyolc vb-csoportból az első három helyezett jut tovább, és magával viszi a másik két továbbjutóval szembeni eredményét. A magyar együttes továbbjutás esetén a göteborgi középdöntős csoportban Svédország, Uruguay, Brazília, illetve az Afrika-bajnokság ezüstérmese közül három csapattal találkozik. Onnan az első kettő jut a negyeddöntőbe. Az Afrika-bajnokságra – amelynek első öt helyezettje vehet részt a világbajnokságon – július 11. és 18. között kerül sor.

Ez lesz a 28. férfi világbajnokság és a 22., amelyen a magyar csapat is részt vesz. Legjobb eredménye az 1986-os ezüstérem, a legrosszabb az 1995-ös 17. hely, legutóbb pedig – tavaly januárban, Egyiptomban – ötödik lett.

A január 11-29. között sorra kerülő világbajnokság győztese kijut a 2024-es párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek olimpiai selejtezőn vehetnek részt.

A csoportbeosztás:
A csoport (Krakkó):
Spanyolország, Montenegró, Irán, Chile

B csoport (Katowice):
Franciaország, Lengyelország, Szlovénia, Szaúd-Arábia

C csoport (Göteborg):
Svédország, Uruguay, Brazília, Afrika 2.

D csoport (Kristianstad):
Izland, Magyarország, Koreai Köztársaság, Portugália

E csoport (Katowice):
Németország, Szerbia, Katar, Afrika 5.

F csoport (Krakkó):
Norvégia, Hollandia, Argentína, Észak-Macedónia

G csoport (Jönköping):
Horvátország, Egyesült Államok, Afrika 1., Afrika 3.

H csoport (Malmö):
Dánia, Belgium, Bahrein, Afrika 4.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
január 12., csütörtök:
Magyarország – Koreai Köztársaság 18.00

január 14., szombat:
Izland-Magyarország 18.00

január 16., hétfő:
Portugália-Magyarország 20.30

A középdöntő II. csoportjának mérkőzésnapjai: december 18., 20. és 22., kezdési időpontok 15.30, 18.00 és 20.30. A negyeddöntőket január 25-én Gdanskban és Stockholmban, az elődöntőket 27-én Gdanskban és Stockholmban, a helyosztókat 29-én a svéd fővárosban rendezik.

Borítókép: A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság B csoportjában játszott Magyarország - Portugália mérkőzés végén a budapesti MVM Dome-ban 2022. január 16-án. A magyar válogatott 31-30-ra győzött. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak