Musorujsag
Élő Eredmények
×

Háfra Noémit kölcsönadta a Győr

Háfra Noémit kölcsönadta a Győr

m4sport.hu
A dán bajnok Odense egy évre vette kölcsön a válogatott játékost, aki Győrben nem tudott alapember lenni.

Háfra Noémi a dán bajnok Odense Handbold együttesében szerepel a 2022/2023-as szezon során – tudatta hivatalos honlapján a Győri Audi ETO KC kézilabdacsapata. A klub a magyar válogatott játékos fejlődését és pályafutását szem előtt tartva hozta meg döntését, amikor hozzájárult a dániai szerepléshez. Az átlövő a klubcserétől függetlenül így is a Bajnokok Ligájában szerepelhet.

Háfra tavaly nyáron igazolt a Ferencvárostól a Győrhöz, amellyel bajnoki címet nyert, de kevés játéklehetőséget kapott. A BL négyes döntőjében ő volt a győriek egyetlen játékosa, aki egy percet sem játszott.

Saját bevallása szerint is az elmúlt szezonom nem úgy sikerült, ahogy eltervezte. “Arra a következtetésre jutottam, hogy a következő szezont olyan klubban kell kezdenem, ahol nagyobb esélyem lehet több játékidőre, és ezáltal tovább fejlődhetek.  Több megkeresés, érdeklődés is érkezett, ami egy ilyen szezon után különösen örömteli volt.  Döntésem több okból is a dán Odense Handbold csapatának kedvezett.  Egyrészt nagyon közel áll hozzám a skandináv mentalitás, és szeretnék még többet megtudni arról a mindennapi felszabadult és pozitív életszemléletről és kézilabdáról, amit a játékosok képviselnek ebben a régióban, valamint biztos vagyok benne, hogy taktikailag és fizikailag is sokat fogok fejlődni a dán kézilabda kultúrában” – mondta a játékos.

Az előző szezonban kétszer találkozott a Győr és az Odense a BL-csoportkörében, itthon egy, idegenben öt góllal diadalmaskodott a magyar együttes. A dán bajnok az idei szezonban a BL-ben az A csoportba kapott besorolást, így Háfra a csoportküzdelmek során összecsaphat korábbi csapatával, a Ferencvárossal is.

Görbicz Anita, a győri klub elnöke elmondta, a dán bajnokság jelenleg az egyik legerősebb Európában, az Odense csapatában azonban többen is kiestek a magyar átlövő posztjáról, így várhatóan sok játéklehetőséget kap majd, ráadásul a Bajnokok Ligájában is szerepelhet.

 

Borítókép: MTI/Krizsán Csaba

További tartalmak