Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hosszabbított Pastorral és Krivokapiccsal a Szeged

Hosszabbított Pastorral és Krivokapiccsal a Szeged

m4sport.hu
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata egy évvel, 2024-ig meghosszabbította Juan Carlos Pastor vezetőedző és Marko Krivokapic másodedző szerződését. A Tisza-parti klub két kulcsjátékosával is hosszabbított, Mario Sostaric és Sebastian Frimmel 2025-ig írt alá.

A spanyol tréner és zentai segítője 2013. július 1-jén állt munkába a szegedi klubnál, a kilenc év alatt a Szeged háromszor (2018, 2021, 2022) nyerte meg a bajnokságot, egyszer (2019) a Magyar Kupát, egyszer (2014) pedig az EHF-kupát.

„Örömmel jelentem be, hogy edzőpárosunk, azaz Juan Carlos Pastor és Marko Krivokapic szerződését 2024-ig meghosszabbítottuk. Klubunk életében a stabilitás mindig fontos, elégedettek vagyunk a trénerek munkájával, ezért éltünk az opciós lehetőséggel” – idézi a Pick Szeged közleménye Kiss Bence cégvezetőt.

„Amikor kilenc éve Szegedre érkeztem, nem gondoltam, hogy ilyen sokáig maradok, az első időszakban egy rövid lejáratú szerződést írtam alá. De az építkezés, amelybe belekezdtünk, évről évre magasabb szintre juttatott bennünket. Örülök annak, hogy a vezetőség továbbra is bízik bennünk. A körülmények fantasztikusak, ahogyan a szurkolóink is. Boldog vagyok, hogy meghosszabbítottuk a szerződést” – nyilatkozta Juan Carlos Pastor.

„Az előző idényben, amikor kellett, jól kézilabdáztunk, megnyertük újból a bajnokságot. Nagyon sok minden vár még ránk, szeretnénk a Bajnokok Ligájában is elérni a célunkat, odajutni a négyes a döntőbe. Nagyon jól érzem magam a csapat mellett, kiváló körülmények között dolgozhatunk” – fogalmazott Marko Krivokapic.

A Pick Szeged szerdán azt is bejelentette, hogy két kulcsjátékosával, Mario Sostariccsal és Sebastian Frimmellel 2025-ig hosszabbított szerződést.

Mario Sostaric 2016 nyarán érkezett a klubhoz. A jobbszélső tagja annak a négyesnek, amely minden idők legeredményesebb szegedi kézilabdás csoportja: Bánhidi Bencével, Bodó Richárddal és Matej Gaberrel együtt háromszoros magyar bajnok és egyszeres kupagyőztes. Eddig 222 meccsen húzta magára a kék mezt, ezeken a találkozókon 751 gólt szerzett.

Frimmel 2021 nyarán csatlakozott a szegedi csapathoz, ő a klub történetének első osztrák légiósa. Első idényében 45 meccsen 141 gólt dobott.

Borítókép: Juan Carlos Pastor és Marko Krivokapic (Fotó: pickhandball.hu)

További tartalmak