Musorujsag
Élő Eredmények

Álmai klubjában tanul a Karabatic testvérektől a PSG magyarja, Máthé Dominik – interjú

Álmai klubjában tanul a Karabatic testvérektől a PSG magyarja, Máthé Dominik – interjú

m4sport.hu
Súlyos térdsérülését követően egyre előrehaladottabb rehabilitációt folytat a PSG magyar válogatott kézilabdázója, Máthé Dominik. Már elkezdhette a futóedzéseket, mesélt felépüléséről, beilleszkedéséről, az olimpiai-, Európa- és világbajnok Nikola Karabaticról, valamint a Paris Saint-Germain sztárfocistáiról is.

A Paris Saint-Germain 2021. júniusában jelentette be, hogy a 2022/2023-as szezontól szerződtette a magyar válogatott kiválóságát, Máthé Dominikot a norvég Elverum csapatától. A jobbátlövő azonban idén februárban súlyos térdsérülést szenvedett, s közel egyéves kihagyást jósoltak neki.

„Jól vagyok, alakul a térdem és a várost is szeretem. Két hete kezdtünk edzeni a csapattal, voltunk egy hetet a hegyekben is, nehezen napokon vagyunk túl. Naponta kétszer edzem, elkezdhettem rendesen futni 30-40 percet, de még mindig messze van a visszatérés” – fogalmazott a közmédiának Máthé, aki állítása szerint elég magas intenzitású futómunkákat végez, és nagyon jó kezekben érzi magát.

A 23 éves balkezes jelenleg keveset edz a csapattal, de ha edzője megengedi, már társaival melegít, illetve reggelenként közös konditermi edzésen vesznek részt.

„Minden rendben halad, 5-6 hétig ez lesz a menetrend, majd egy specialista megvizsgálja a lábam. Kiderül, milyen állapotban vagyok és a vizsgálatot követően kezdhetem a kézilabda-specifikus edzéseket” – mondta a 20 válogatottsággal rendelkező Máthé.

Máthé Dominik a Paris Saint-Germain edzésén (fotó: Instagram/psghandofficiel)

„Az orvosok szerint jól haladok, a guggolás mindennek az alapja, de még nem annyira erős a térdem. Egy kicsit csípőből jobbra dőlök, ezen kell még dolgozni, jól haladunk, még mindig nem tökéletes, de nem vagyok türelmetlen, van még fél évem a visszatérésig, lesz majd jobb is” – engedett bepillantást a felépülés türelmet próbáló kihívásaiba.

Máthé beszélt átigazolása körülményeiről is: volt megkeresése Magyarországról, de Thierry Omeyer, a PSG sportigazgatója májusban felhívta a menedzserét, hogy szeretne-e hazaigazolni vagy légiós maradna. Így kezdődtek a tárgyalások.

„Nagyon jó ajánlatot tettek, és ez volt álmaim klubja, így elég nehéz lett volna nemet mondani” – fogalmazott.

A PSG vezetőedzőjével, Raúl Gonzálezzel természetesen nap mint nap találkozik és érdeklődik állapota felől: „beszélünk kézilabdáról, de igazából még nincs miről, hiszen nagyon messze vagyok attól, hogy csatlakozzak a csapathoz. Még nem beszéltünk taktikáról és szerintem a videós megbeszéléseken sem leszek ott, mert külön edzéseket végzek. Majd inkább az év vége félé lesznek, de remélem, nekem is küldi majd a videókat, ha elkezdődnek a meccsek”.

Beilleszkedése jól halad, de sokat időt még nem tölt a csapattal, százszázalékban a rehabilitációra koncentrál. A csapat hangulatfelelőseként Mathieu Grebille-t nevezte meg – a balszélső választja a zenéket az öltözőben. A legjobban azonban Nikola Karabaticot figyeli az edzéseken.

„Karabaticot látni a legjobb, több feladatot is vele csináltam. Elképesztő, milyen intenzitással csinálja. Ugyanannyit edz, mint a fiatalok és a gyógytornászom is őt hozza fel példának, úgyhogy leginkább őt nézem a konditeremben, de vannak nagy sztárok rajta kívül is. Például a testvére, Luka, a csapatkapitány, akitől az információkat szoktam begyűjteni, tőle kérdezek. Mindenki segít, de ők ketten kimagaslóan. Őket nézni óriási nagy élmény egy fiatal magyar srácnak” – mondta.

Máthé számára az első az, hogy ne sérüljön meg újra. Februárban még kisebb szerepet fog betölteni a csapatban, de már lesz lehetősége játszani. Poszttársa, Denis Kristopans kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, ahogy Máthé látta, remek formában van és szerinte jól ki fogják egészíteni egymást.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Máthé Dominik (@mathedominik) által megosztott bejegyzés

Máthé szót ejtett a PSG labdarúgóiról és a legnagyobb sztárokról: „meccsen még nem voltam, de a későbbiekben biztos lesz rá majd időm, nagyon közel van a stadion a csarnokhoz. Az tényleg egy más világ, nagyon szép. Nem találkoztam még a labdarúgókkal velük, nagyon el vanna kerítve a külvilágtól, majd ha megyünk meccsre, akkor talán lehet velük képet csinálni”.

Borítókép: Máthé Dominik (Fotó: psg.fr)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Chema Rodríguez: Célunk az olimpiai selejtezős helyek egyikének megszerzése
A magyar férfi kézilabda-válogatott Izland, a Koreai Köztársaság és Portugália csapatával került egy csoportba a januári svéd-lengyel közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Chema Rodríguez szövetségi kapitány az egyik legkiegyenlítettebbnek nevezte Magyarország csoportját, ahol minden meccs nagy kihívás lesz, de a válogatott célja az olimpiai selejtezős helyek egyikének megszerzése.
Kézilabda
Máthé Dominik: Ha nem igazoltam volna külföldre, akkor nem tartanék itt
Máthé Dominik négy hónapja végzi rehabilitációját súlyos térdsérülését követően, leghamarabb azonban jövő februárban léphet pályára új csapatánál, a Paris Saint-Germainnél. A magyar válogatott jobbátlövője jónak értékelte legutóbbi két évét, melyet Norvégiában töltött, és ezek nélkül nem válhatott volna a válogatott alapemberévé.
Kézilabda