Musorujsag
Élő Eredmények
×

Máthé Dominik: Már látom az út végét

Máthé Dominik: Már látom az út végét

m4sport.hu
Nyolc hónappal súlyos térdsérülése után Máthé Dominik kezdi látni a fényt az alagút végén. A Paris Saint-Germain magyar kézilabdázója az M1-nek nyilatkozva elmondta, jól halad a rehabilitációja, de még hosszú út áll előtte. A csapattársaival egyre jobban megtalálja a közös hangot, valamint elmondta, mit vár a csütörtök esti Telekom Veszprém–Paris Saint Germain BL-csoportmérkőzéstől.

Máthé Dominik idén februárban szenvedett súlyos térdsérülést, ami miatt még nem tudott pályára lépni új csapatában. A Paris Saint- Germain jobbátlövője már megkezdte a rehabilitációt és türelemmel várja bemutatkozását új klubjában

„Már látom az út végét, ha lehet ezt így mondani. Elég sokat futok és visszább vettünk az edzésekből. Most körülbelül hét-nyolc edzésem van hetente, eddig minden nap kettő volt, úgyhogy most már erősebbnek érzem magam, de még mindig messze van a visszatérés. A combizmaim sem az igaziak, nagyon sokat alakultak, de amikor a tükörbe nézek, látom, hogy elég nagy a kontraszt, de türelmes vagyok, haladok, és minden jól megy” – mondta a közmédiának Máthé Dominik.

A csapata nem szeretné sürgetni a visszatérését, ezért kivárják, hogy százszázalékos legyen.

„Február elején már százszázalékos lehetek. Van egy olyan opció, hogy már decemberben tudnék játszani, de akkor értelmetlen lenne, hiszen akkor alig van már meccs és utána több mint másfél hónapot tudnék még készülni, úgyhogy valószínűleg csak februárban térek vissza” – fogalmazott.

A válogatott kézis elmondása szerint az első opció azért is jobb, mert a világbajnokság ideje alatt lesz ideje begyakorolni csapata játékelemeit és taktikáit.

A rehabilitációja miatt lassabban halad a beilleszkedése a csapatba, de sikerült már megtalálnia a közös hangot néhány csapattársával: „A fiatalokkal van a legjobb kapcsolatom, de a két skandináv kapussal is megvan a közös hang, mivel ők profi szinten beszélnek angolul. Andreas Palicka mellettem ül, Green pedig kettővel arrébb. A két Karabaticsal is beszélünk, többször voltunk már a városban is a csapattársakkal.”

Máthé Dominik a Paris Saint-Germain edzésén (fotó: Instagram/psghandofficiel)

A PSG szeptember 3-án a Trophee de Champions francia szuperkupa döntőben vereséget szenvedett a Nantes ellen. Máthé Dominik így vélekedett az új szezonról: „Vereség egy kupadöntőben sosem jön jól, meg akartuk nyerni, de sok sérültünk volt. Elég nehéz első félév lesz, így hogy én sem vagyok és nem is tudtak igazolni jobbátlövőt erre a félévre. Szerencsére visszavárnak, ilyen szempontból nagyon rendesek. A francia kupában elég gyenge ellenfelet kaptunk, a Nimes ellen a bajnokságban viszont már nehéz meccset játszottunk. Szerencsére győzelemmel kezdtük a bajnokságot, de mindenesetre nehéz dolgunk lesz az első pár hónapban.”

A Paris Saint-Germain csütörtökön a Telekom Veszprém vendégeként kezdi meg a Bajnokok Ligája csoportkörét. A jobbátlövő elmondása szerint csapattársai jó véleménnyel voltak a Veszprémről és izgatottak voltak a meccs miatt. „Beszéltem több csapattársammal és mondták, hogy nagyon jó csapata van a Veszprémnek, nagyon jó meccs lesz.”

Dominik is nagyon jó véleménnyel volt a Veszprémről, Rodrigo Corralesnek, a bakonyiak kapusának szerinte kulcsszerepe lesz a meccsen, de a kedvenc veszprémi játékosa, Nenadic is eldöntheti a meccset.

Az edzés miatt nem tud elutazni, hogy élőben nézze a mérkőzést, de a tévéből követni fogja, mindkét magyar csapat mérkőzését. Arról, hogy mit vár a Veszprém-PSG-től, így fogalmazott: „Két gyors csapat fog találkozni egymással. Nagyon sok gól lesz szerintem. Azt mondom, hogy egy-két gólos vendég győzelem lesz, és 30 gól fölött lesz a lőtt gólok száma.”

Borítókép: (Fotó: MTI/EPA/Pool)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Máthé Dominik: Ha nem igazoltam volna külföldre, akkor nem tartanék itt
Máthé Dominik négy hónapja végzi rehabilitációját súlyos térdsérülését követően, leghamarabb azonban jövő februárban léphet pályára új csapatánál, a Paris Saint-Germainnél. A magyar válogatott jobbátlövője jónak értékelte legutóbbi két évét, melyet Norvégiában töltött, és ezek nélkül nem válhatott volna a válogatott alapemberévé.
Kézilabda