Musorujsag
Élő Eredmények

Nagy verést kapott a Fradi a női kézilabda BL-ben

Nagy verést kapott a Fradi a női kézilabda BL-ben

MTI
A mezőny legjobbja a Fradi korábbi kapusa, a jelenleg a német együttest erősítő Szikora Melinda lett.

A Ferencváros 40-20-ra kikapott a német Bietigheim venedégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, vasárnap. Ez volt az FTC történetének legsúlyosabb veresége a BL-ben, a negatív rekord a 2016 áprilisában játszott Győr elleni meccs volt, amit 40-23-ra veszített el a fővárosi együttes.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
SG BBM Bietigheim (német) – FTC-Rail Cargo Hungaria 40-20 (18-9)
lövések/gólok: 49/40, illetve 47/20
gólok hétméteresből: 8/8, illetve 1/1
kiállítások: 2, illetve 8 perc

A vendégek keretéből Bíró Blanka, Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita, Tomori Zsuzsanna és Dragana Cvijic is hiányzott az európai szövetség által a forduló rangadójának választott mérkőzésről.

Védekezésben és támadásban is, összeszedettebb, pontosabb játékkal kezdtek a németek, akik tavaly március 31. óta minden meccsüket megnyerték. A találkozó negyedénél már 8-3-ra vezettek, és mivel a ferencvárosi játékosok nehezen kerültek helyzetbe, az előkészítetlen lövéseik pedig sokszor sikertelenek voltak, a különbség tovább nőtt. A két magyar válogatott kapus közül a Bietigheim hálóját védő Szikora Melinda teljesített jobban, így csapata a szünetben nagy meglepetésre már 18-9-es előnyben volt.

A második félidő elején sem változott a játék képe, az Európa-liga-címvédő továbbra is lendületesen kézilabdázott, hatékonyan védekezett, a gyors ellenakcióit rendre könnyű góllal zárta, ezért Elek Gábor vezetőedző már a 43. percben kikérte a harmadik idejét. Szikorát csakhamar le kellett cserélni ujjsérülés miatt, ennek ellenére húszgólosra nőtt a különbség. A német bajnok hatvan percen keresztül ugyanolyan magas színvonalon teljesített, a magyar csapat viszont ezúttal csupán árnyéka volt önmagának.

A házigazdáknál Julia Maidhof kilenc, Karolina Kudlacz-Gloc öt gólt lőtt, a mezőny legjobbjának megválasztott Szikora 53 százalékos hatékonysággal (30/16) védett. A túloldalon Klujber Katrin hat találattal zárt.

A két csapat hetedik egymás elleni tétmérkőzésén négy FTC-siker mellett harmadszor győzött a Bietigheim. A Ferencváros jövő szombaton a francia Brest Bretagne együttesét fogadja Érden.

Borítókép: Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo vezetőedzője MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak