Musorujsag
Élő Eredmények
×

A hét csapata a férfi és női kézilabda NB I-ben: Planéta egyre jobb formában, Lauge és Elísson brillírozott

A hét csapata a férfi és női kézilabda NB I-ben: Planéta egyre jobb formában, Lauge és Elísson brillírozott

m4sport.hu
Az M4 Sport Kézilabda Magazinjának szakértői, Hornyák Ágnes és Katzirz Dávid összeállította a férfi, és női kézilabda NB I harmadik csapatát. A férfibajnokságban Szöllősi Balázs vezérletével győzött a Balatonfüred, míg a szegedi beálló, Rosta Miklós a Dabas ellen remekelt. A nők mezőnyében Farkas Johanna sérülés után, Tamara Mavsar pedig szülés után visszatérve játszott kiválóan.

A hét csapata – férfi NB I

Kapus – Ante Granic (Komló):
Végig kiélezett mérkőzésen mutatott be 12 védést, nagyrészt neki volt köszönhető a komlói bravúr pontszerzés. ( kevés kimagasló, magas védés számú kapus teljesítmény volt a héten.)

Balszélső – Bjarki Már Elísson (Telekom Veszprém):
10/11 – nagyon magabiztosan értékesítette a hétmétereseket és a helyzeteit nagyon színesen lőtte. Leggólerősebb balszélső a héten.

Balátlövő – Rasmus Lauge (Telekom Veszprém):
Nagy szerepe volt, hogy a Veszprém ötgólos hátrányból megfordította a meccset és nagy gól arányú győzelmet aratott. Remek védekezéssel és nyolc góllal jelentkezett.

Irányító – Szöllősi Balázs (Balatonfüred):
Danyi Gábor elmondása szerint, szinte egyedül verte meg a Fejér B.Á.L.-Veszprém csapatát. Tíz lövésből tíz gólt szerzett, remekül irányította csapatát, s kimagaslott a mezőnyből.

Beálló – Rosta Miklós (Szeged):
Hatszor talált be, száz százalékos helyzetkihasználást és jó védekezést mutatott a Dabas ellen.

Jobbátlövő – Sinkovits Benjámin (Budakalász):
Nagyon szoros mérkőzésen, kiváló lövőszázalékkal, tíz lövésből kilenc gólt szerezve vezette csapatát a Budai Farkasok ellen megnyert találkozón.

Jobbszélső – Rodríguez Pedro (Tatabánya):
Az ő gólerős játékának is volt köszönhető, hogy sokáig kiegyenlített volt a Tatabánya Veszprém elleni meccse. Kilenc lövéséből nyolc gólt lőtt.

A férfi bajnokság harmadik fordulójának csapatát Katzirz Dávid állította össze.

A hét csapata – női NB I

Kapus – Zaj Klára (NEKA):
Közel állt a pontszerzéshez a NEKA a Vác ellen, Zaj 42 százalékos teljesítménnyel, 15 lövést hárítva segítette csapatát.

Balszélső – Tamara Mavsar (Siófok):
A szülés után visszatérő szlovén balszélső jó eséllyel pályázik az Eb-részvételre, a Győri Audi ETO ellen is csúcsformában játszott kilenc gólt szerzett.

Balátlövő – Jovovity Jovana (Moyra-Budaörs):
Kulcsszerepet játszott a két pont megszerzésében, az egész mérkőzésen hátán vitte csapatát a Kisvárda elleni összecsapáson, nyolc gólt szerzett.

Irányító – Farkas Johanna (DKKA):
A sérülés után visszatérő, nyáron a végleg Dunaújvárosba szerződő Farkas remekül irányította csapatát az MTK ellen, hét gólt szerzett.

Beálló – Varga Emőke (Alba Fehérvár):
A fehérváriak beállója 100 százalékos lövéshatékonysággal szerzett öt gólt a Békéscsaba ellen aratott idegenbeli győzelem során.

Jobb átlövő – Planéta Szimonetta (DVSC):
Alapembere volt csapatának a Mosonmagyaróvár elleni nagyarányú győzelem során. A harmadik hely szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen hét gólt szerzett.

Jobbszélső – Angela Malestein (FTC):
Folyamatosan jó teljesítményt nyújt, az Érd elleni összecsapáson is megállíthatatlanul játszott, öt gólt szerzett.

A női bajnokság harmadik fordulójának csapatát Hornyák Ágnes állította össze.

További tartalmak