Musorujsag
Élő Eredmények

Planéta Szimonetta: Úgy érzem, kezdek felszabadulni, és visszanyerni az önbizalmamat

Planéta Szimonetta: Úgy érzem, kezdek felszabadulni, és visszanyerni az önbizalmamat

m4sport.hu
Egyre jobb formában kézilabdázik a bajnokságban a debreceni Planéta Szimonetta, aki nem zárja ki, hogy klubcsapatához hasonlóan a novemberi Európa-bajnokságra készülő nemzeti csapatban is több feladat hárulhat majd rá támadásban.

A válogatott vasárnap kezdte meg egyhetes összetartását az alig több mint egy hónap múlva kezdődő Eb-re történő közvetlen felkészülés első szakaszaként.

A 21 fős keretben hat kézilabdázóval képviselteti magát a Debrecen csapata, egy közülük a Mosonmagyaróvár elleni teljesítményével a hét csapatába bekerülő Planéta Szimonetta, aki bízik benne, hogy sikerül átmentenie a formáját a következő hetekre és az Eb-re.

„Úgy érzem, kezdek felszabadulni, és visszanyerni az önbizalmamat. Nagyon remélem, hogy ezt a formám fenn tudom tartani minél tovább. Most nagyon jól érzem magam, és élvezem a mérkőzéseket” – fogalmazott az M4 Kézilabda magazinjában a hétvégén hét gólig jutó 28 éves jobbátlövő.

Formája alapján a nemzeti csapatban is több feladat hárulhat rá támadásban, mint mondta, a szövetségi kapitány utalt is erre, de valószínűbbnek tartja, hogy inkább védekezésben lesz több feladata, ahogyan eddig.

„Ezt majd még meglátjuk. Ő azt mondta, hogy a válogatottban is új szezon van. Én úgy gondolom, hogy a még mindig inkább védekező szerepkör hárul majd rám, netalántán a hetes elvégzése. Meglátjuk a felkészülés során” – tette hozzá.

Golovin Vlagyimir korábban azt nyilatkozta a közmédiának, hogy a siófoki edzőtábort záró szlovénok elleni, idegenbeli edzőmeccsek elsősorban azt a célt szolgálják, hogy képben legyenek a helyszínt illetően a szlovéniai kontinenstornát megelőzően, Planéta szerint is a helyén kell kezelni a felkészülési mérkőzéseket, ugyanakkor félvállról sem szabad venni őket.

„Ha rossz edzőmeccseket játszanánk, akkor nem tudnánk önbizalommal telve menni az Eb-re, szóval szerintem minden egyes mérkőzés jó erőpróba lesz. Jó ellenfelekkel fogunk játszani, de mégsem szabad elfelejtenünk, hogy ezek felkészülési mérkőzések. Most erre az egy hétre kell koncentrálunk” – mondta, hozzátéve, az október végi, románok és németek elleni találkozó már hitelesebb képet mutat majd a csapatról, de addig is sűrű időszak vár rájuk az Európa-bajnokságig.

„Nagyon közelinek érezzük az Eb-t, viszont így belegondolva, hogy előtte most van egy hetünk van, aztán majd még egyszer egy hetünk, plusz közben a bajnokságban is vannak mérkőzések… hát, nehéz időszak lesz” – így Planéta, aki tagja a hétfőn nyilvánosságra került 35 fős bő Eb-keretnek.

A szlovén, északmacedón, montenegrói közös rendzésű kontinenstorna ljubljanai csoportjában a nyitónapon, november 4-én Svájc, 6-án Horvátország, 8-án pedig Norvégia lesz a magyarok ellenfele. A középdöntőbe az első három helyezett jut, sikeres csoportkör esetén a magyar csapat a B jelű négyes (Dánia, Svédország, Szerbia, Szlovénia) továbbjutóival találkozik.

A felkészülési mérkőzések programja:
Szeptember 29., 18.00: Szlovénia–Magyarország
Október 1., 17.30: Szlovénia–Magyarország
Október 29., 17.00: Magyarország–Románia
November 1., 17.00: Magyarország–Németország

A válogatott Eb-csoportmeccsei:
november 4., 18.00: Magyarország–Svájc
november 6., 18.00: Horvátország–Magyarország
november 8., 20.30: Norvégia–Magyarország

Borítókép: Granollers, 2021. december 10. Planéta Szimonetta a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország - Kongó mérkőzésen 2021. december 10-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak