Musorujsag
Élő Eredmények

Két góllal kapott ki a bukaresti El-odavágón a Ferencváros férfi kézilabdacsapata

Két góllal kapott ki a bukaresti El-odavágón a Ferencváros férfi kézilabdacsapata

MTI
A Ferencváros 33-31-re kikapott a román Steaua Bucuresti otthonában a férfi kézilabda Európa-liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc keddi, első mérkőzésén.

A visszavágót egy hét múlva rendezik, a párharc győztese a csoportkörbe kerül.

Eredmény, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
CSA Steaua Bucuresti (román)-Ferencvárosi TC 33-31 (17-14)

lövések/gólok: 53/33, illetve 49/31
gólok hétméteresből: 0, illetve 2/1
kiállítások: 12, illetve 6 perc

A magyar csapat az első fordulóban 25 gólos összesítéssel búcsúztatta a román bajnokságban legutóbb ezüstérmes Nagybányát, és mivel a bukarestiek ötödikek lettek az élvonalban, az FTC-nek jó esélyei voltak az újabb sikerre, bár keretéből Lékai Máté, Bognár Alex és Török Ádám is hiányzott.

Az első percekben úgy tűnt, a vendégek felkészülten érkeztek a román fővárosba, hiszen összeszedett, pontos játékkal, Bujdosó Bendegúz találataival elléptek két góllal. A hazaiak Ionut Iancu védéseire alapozva fordítottak (10-9), ráadásul Ónodi-Jánoskúti Máté a 21. percben kivált a játékból, mert egy ütés következtében felrepedt a szemöldöke. A románok agresszív nyitott védekezésével meggyűlt az FTC baja, ezért alaposan visszaesett a támadójátéka, ráadásul a védekezése sem működött hatékonyan.

A Steaua kiválóan semlegesítette a magyarok egyik kulcsemberét, Nagy Bencét, és 17-14-re vezetett a szünetben. A Ferencváros a második félidő elején kapust cserélt, de a játék képe nem változott, a jól védekező házigazda gyors ellenakciókkal növelte előnyét. A 43. percben Pásztor István vezetőedző időt kért, mert csapata nem tudta megtörni a Steaua lendületét. A bukarestiek másfél percig kettős emberhátrányban voltak, mégis 2-0-ra megnyerték azt az időszakot.

A 49. percben váratlan fordulat történt, az FTC egy 4-0-s sorozattal felzárkózott, a támadásai hatékonyabbá váltak, de mivel védekezésben nem tudott jelentősen javulni, fordítania nem sikerült.

A hazaiaknál Kristo Milosevic és Ciprian Sandru hét-hét góllal, Ionut Iancu 14 védéssel zárt, a vendégeknél Bujdosó Bendegúz tíz, Csörgő Kristóf nyolc találatot szerzett, míg Győri Kristófnak hat, Borbély Ádámnak pedig négy védése volt.

A bajnoki bronzérmes Balatonfürednek nem kell selejtezőt játszania, a csoportkörben kezdi meg szereplését a második számú európai kupasorozatban.

később:
Chambery Savoie Mont Blanc HB (francia) – Fejér B.Á.L.-Veszprém 20.45

Borítókép: (fotó: fradi.hu)

További tartalmak