Musorujsag
Élő Eredmények

Felkészülés eleji forma, rengeteg technikai hiba: a női kéziválogatott az utolsó pillanatban mentett döntetlenre Szlovénia ellen

Felkészülés eleji forma, rengeteg technikai hiba: a női kéziválogatott az utolsó pillanatban mentett döntetlenre Szlovénia ellen

m4sport.hu
Sok hibával kézilabdázott Golovin Vlagyimir csapata, a magyar kézilabda-válogatott, amely 22–22-es döntetlent játszott Szlovéniával, az Európa-bajnokság előtti első felkészülési mérkőzésén.

Szikora Melindával a kapuban, a Márton Gréta, Szöllősi-Zácsik Szandra, Vámos Petra, Klujber Katrin, Győri-Lukács Viktória, Bordás Réka összeállítású hetessel vágott neki a Szlovénia elleni első felkészülési találkozónak a magyar női kézilabda-válogatott. Védekezésbe Szöllősi-Zácsik helyére Hornyák Dóra érkezett. A hazai szlovénok erre a meccsre nem nevezték a Győri Audi ETO KC világklasszis jobbátlövőjét, Ana Grost.

Döcögősen indult az összecsapás, Golovin Vlagyimir csapata a tizedik percben vezetett először a mérkőzésen (3–4). Rengeteg technikai hibát vétettek, és labdát adtak el a felek, Magyarország az első húsz percben nyolcszor, míg Szlovénia ötször hibázott, de Győri-Lukács és Klujber góljaival, 6–8-ra a fehér mezes vendégcsapat volt előnyben.

A szövetségi kapitány frissített a belső posztokon: Kuczora Csenge, Háfra Noémi és Planéta Szimonetta érkezett a pályára. A debreceni jobbátlövő meglőtte a magyar csapat kilencedik gólját a 22. percben, innentől kezdve pedig Szlovénia pillanatai következtek. Magyarország a félidőig nem talált az ellenfél kapujába, míg a hazaiak ötször. Háromgólos, 12–9-es szlovén előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Szlovén eladott labdával kezdődött a második harminc perc, majd végre megtört a gólcsend: Mártont faultolták a szélen, Klujber értékesítette a büntetőt (12–10). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, magas hibaszázalékkal játszva, de Szikora remekül védett, támadásban pedig Klujber góljaival kapaszkodtunk és csökkentettük folyamatosan egy gólra a hátrányt (17–16).

A 49. percben Kácsor Gréta találatával a Golovin-csapat utolérté Szlovéniát (17–17), majd pár támadással később, a 13. Szikora-védés után újra vezetett Magyarország (18–19).

Felszívták magukat a szlovének, a Siófok KC balszélsője, Tamara Mavsar egyenlített, majd Barbara Lazovic és Valentina Klemencic góljaival, kettővel vezettek (21–19). Golovin időt kért, de újabb technikai hibát vétett a csapat, melyet hazai időkérést és technikai hiba követett.

Másfél perc volt hátra a mérkőzésből, amikor Vámos Petra gyönyörű átlövés gólt lőtt, erre azonban még volt válasz (22–20). Az utolsó másfél percre villámtempóra váltott Magyarország: Fodor Csenge remek lövése az egyenes felsőben kötött ki, majd Szikora feltette mai teljesítményére a pontot, a 15. védését bemutatva hárított, Fodor pedig ismét kíméletlen volt, az utolsó pillanatban mentette döntetlenre a találkozót (22–22).

A vasárnap óta Siófokon edzőtáborozó keretből Tóth Nikolett, Helembai Fanny, Kovács Anett és Pásztor Noémi nem szerepelt a mérkőzésen. A két csapat szombaton 17.30-tól Ljubljanában ismét megmérkőzik egymással.

A szövetségi kapitány értékelése a mérkőzés után:

Eredmény,
felkészülési mérkőzés:
Szlovénia-Magyarország 22–22 (12–9)
gólszerzők:  Stanko, Mavsar 5-5, Zulic 4, Lazovic 3, Klemencic 2, Omoregie, Svetik, Gomilar 1-1, ill. Klujber 6, Győri-Lukács 4, Márton, Fodor, Vámos, Kácsor 2-2, Füzi-Tóvizi, Planéta, Kuczora, Szöllősi-Zácsik 1-1
védések: Zec 3/13, Pandzic 5/17, ill. Szikora 15/35
eladott labdák: 13 ill. 13
technikai hibák: 3 ill. 7

Borítókép: Golovin Vlagyimir (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)

További tartalmak