Musorujsag
Élő Eredmények
×

Golovin Vlagyimir: Nem vagyunk csúcsformában, de van még három hét az Európa-bajnokságig

Golovin Vlagyimir: Nem vagyunk csúcsformában, de van még három hét az Európa-bajnokságig

m4sport.hu
Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sport Sporthíradó című műsorában értékelte a mieink szlovénok elleni két felkészülési mérkőzését, valamint az elmúlt napok tapasztalatait.

 

A novemberi Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 21–19-re kikapott Szlovénia vendégeként a szombaton Ljubljanában rendezett felkészülési mérkőzésen, két nappal korábban pedig 22–22-es ikszet játszott a két alakulat.

„Vegyesek az érzéseim a meccsek után. öt hónap után először találkozott a csapat, s kiértékeltük az elmúlt egy évet. Akadtak jó, de voltak kevésbé jó dolgok is. A védekezéssel többet foglalkoztunk a szlovénok elleni meccsek előtt, az szerintem máködött is, a támadójátékunk azonban gyengére sikeredett, és ami idáig működött, most nem állt össze. Azért nem sikerült legyőzni a szlovénokat, mert nagyon sok technikai hibát vétettünk. Az első mérkőzésen ez a szám 22 volt, a másodikon 13, de ott a hatvan percen keresztül elvétve tudtunk helyzeteket kialakítani” – összegzett Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

„Összességében elégedett vagyok, látjuk a hiányosságokat, de az látható bajnokságon belül is, hogy nem vagyunk még csúcsformában. De van még három hét az Európa-bajnokságig, bízom benne, hogy ezt kihasználják a lányok a klubcsapatukban, hogy feljebb tornázzák a játékukat.”

A magyar együttes október 29-én Romániát, 31-én pedig Németországot fogadja Tatabányán, ugyancsak edzőmeccsen. A kontinenstorna ljubljanai csoportjában november 4-én Svájc, 6-án Horvátország, 8-án pedig Norvégia lesz a magyarok ellenfele. A középdöntőbe az első három helyezett jut be.

 

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak