Musorujsag
Élő Eredmények

Az FTC kézisei is bejutottak az Európa-liga csoportkörébe

Az FTC kézisei is bejutottak az Európa-liga csoportkörébe

mti
A Ferencváros csoportkörbe jutott a férfi kézilabda Európa-ligában, mivel az idegenbeli 33-31-es vereség után a hazai visszavágón 35-31-re legyőzte a román Steaua Bucurestit a selejtező második fordulójában.

selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Ferencvárosi TC – CSA Steaua Bucuresti (román) 35–31 (15–17)
lövések/gólok: 51/35, illetve 43/31
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 3/3
kiállítások: 8, illetve 10 perc
Továbbjutott: a Ferencváros 66–64-es összesítéssel.

A hazaiak keretéből ezúttal Ónodi-Jánoskúti Máté és Török Ádám hiányzott sérülés miatt. Jól kezdtek a románok, többször is vezettek két góllal, ezért Pásztor István vezetőedző a 14. percben időt kért, majd két kapuscserével is próbálkozott. Védekezésben és kapusteljesítményben nem hozta a kellő szintet a házigazda, sőt támadásban is volt jó néhány hibája. A hajrában egyenlíthetett volna a Ferencváros, ám a hibák ezt megakadályozták, így a szünetben az összeszedettebben kézilabdázó Steauánál volt az előny.

Hasonló mederben zajlottak az események a második félidő elején is, a hibák miatt ekkor még nem jött össze az egyenlítés, és a védekezés sem működött hatékonyan. Az FTC a gyors kézilabdát erőltette, az ellenfél viszont kiváló visszarendeződés után tudatosan lassította a játékot, és utóbbi volt eredményesebb (18-22). Egy 3-0-s sorozattal életben tartotta a továbbjutás reményét a magyar együttes, majd Győri Kristóf védéseire alapozva, Lékai Máté vezérletével összejött az egyenlítés, és ekkor még több mint 12 perc volt hátra.

Az 53. percben a házigazda 2-1 után visszavette a vezetést, és a hajrá ezúttal neki sikerült jobban: jó védekezés után Balogh Zsolt kétszer, Debreczeni Dávid egyszer volt eredményes, így az FTC nagy bravúrral kiharcolta a továbbjutást, amit pezsgővel ünnepeltek a pályán.

Balogh Zsolt tíz, Lékai Máté nyolc, Bujdosó Bendegúz öt góllal, Győri Kristóf hat, Borbély Ádám három védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Kristo Milosevic kilenc találattal, Ionut Iancu kilenc védéssel zárt.

A csoportkör sorsolását csütörtökön 11 órától rendezik Bécsben, ezen három magyar csapat, a Ferencváros mellett a Fejér B.Á.L-Veszprém és a Balatonfüred lesz érdekelt.

korábban:
Fejér B.Á.L-Veszprém – Chambéry Savoie Mont Blanc HB (francia) 31–25 (15–16)
Tj.: a Fejér B.Á.L-Veszprém 56-54-es összesítéssel.

Borítókép: FTC-Steaua (Fotó: Facebook/FTC kézilabda)

További tartalmak