Musorujsag
Élő Eredmények

Az utóbbi hetekben remek formában lévő Rosta váltja Bánhidit a férfi kéziválogatott keretében

Az utóbbi hetekben remek formában lévő Rosta váltja Bánhidit a férfi kéziválogatott keretében

mti
A sérült Bánhidi Bencét szegedi klubtársa, Rosta Miklós váltotta a jövő heti Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar férfi kézilabda-válogatott keretében.

Rosta Miklós kiváló formában kezdte a 2022/2023-as szezont: öt bajnoki mérkőzésen 34 gólt szerzett. Ráadásul a szegedi beállót a legutóbbi két alkalommal, az M4 Sport Kézilabda Magazinjának szakértői beválasztották a hét csapatába.

A hét csapata a férfi kézilabda-bajnokságban 2022. 10. 03-án (Fotó: m4sport.hu)

A magyar szövetség vasárnapi sajtóközleménye szerint Krakovszki Bence is kikerült a csapatból, az ő helyére Győri Mátyást hívta be a szakmai stáb.

A válogatott szerdán Litvánia ellen Érden kezdi meg szereplését a selejtezősorozatban, majd vasárnap Georgiában lép pályára. A harmadik ellenfél Svájc lesz. A csoport első két helyezettje, valamint a nyolc csoport négy legjobb harmadikja jut ki a 2024-es németországi Európa-bajnokságra.

A magyar férfi kézilabda-válogatott kerete:
Kapusok: MIKLER Roland (Pick Szeged), SZÉKELY Márton (MOL Tatabánya), PALASICS Kristóf (HSA NEKA)
Jobbszélsők: HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE), RODRIGUEZ ALVAREZ Pedro (MOL Tatabánya), KRAKOVSZKI Zsolt (HSA NEKA)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (MOL Tatabánya), LEIMETER Csaba (PPD Zagreb, horvát)
Irányítók: HANUSZ Egon (TVB Stuttgart, német), JUHÁSZ Ádám (SL Benfica, portugál), LÉKAI Máté (Ferencváros)
Beállók: ROSTA Miklós (Pick Szeged), SIPOS Adrián (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Dabas KC), TOPIC Petar (MOL Tatabánya)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Pick Szeged), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém), SZITA Zoltán (Pick Szeged), GYŐRI Mátyás (MOL Tatabánya)
Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), SUNAJKO Stefan (Dinamo Pancsevo, szerb)

A férfiválogatott októberi mérkőzései:
Férfi Eb-selejtezők, 6. csoport, 1-2. forduló,
10.12, szerda, Érd:
18:30 Magyarország-Litvánia

10.16, vasárnap, Tbiliszi:
16:00 Grúzia-Magyarország

A csoport negyedik tagja Svájc. A csoport első két helyezettje, valamint a nyolc csoport négy legjobb csoportharmadikja jut ki a 2024-es németországi Európa-bajnokságra.

Borítókép: (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A hét csapata a férfi kézilabda NB I-ben: Sinkovits és Rosta ismét remekelt, Lukács a 100. gólját lőtte veszprémi mezben
Az M4 Sport Kézilabda Magazinjának szakértője, Danyi Gábor összeállította a férfibajnokság legutóbbi hetének csapatát. A Pick Szeged beállója, Rosta Miklós és a Budakalász jobbátlövője, Sinkovits Benjámin ismét remek játékkal rukkolt elő, <a href="https://m4sport.hu/kezilabda/cikk/2022/09/26/a-het-csapata-a-ferfi-es-noi-kezilabda-nb-i-ben-planeta-egyre-jobb-formaban-lauge-es-elisson-brillirozott/" target="_blank" rel="noopener">az előző válogatás</a>hoz hasonlóan ismét szerepelnek a listán. Lukács Péter jól irányította a Telekom Veszprémet és megszerezte századik gólját a csapatban, míg Pásztor Ákos utolsó másodpercekben lőtt találata révén a Cegléd megszerezte első pontjait a kiírásban.
Kézilabda
Tudatos építkezés, de az idő szorít – alig egy hónap múlva kezdődik a női kézi Eb
Öt hónap után találkozott újra a magyar női kézilabda-válogatott: a szlovénok elleni két edzőmeccs eredménye messze elmaradt a várttól, de bízva Golovin Vlagyimir tudatos építkezésében, a támadásszervezés a későbbi összetartások programja lehet, szűk egy hónappal az első Európa-bajnoki meccs előtt egyetlen válogatott sincs csúcsformában.
Kézilabda
A hét csapata a férfi és női kézilabda NB I-ben: Planéta egyre jobb formában, Lauge és Elísson brillírozott
Az M4 Sport Kézilabda Magazinjának szakértői, Hornyák Ágnes és Katzirz Dávid összeállította a férfi, és női kézilabda NB I harmadik csapatát. A férfibajnokságban Szöllősi Balázs vezérletével győzött a Balatonfüred, míg a szegedi beálló, Rosta Miklós a Dabas ellen remekelt. A nők mezőnyében Farkas Johanna sérülés után, Tamara Mavsar pedig szülés után visszatérve játszott kiválóan.
Kézilabda