Musorujsag
Élő Eredmények
×

Bíró Blanka: Nagyon bízom benne, hogy november végén vagy december elején már keretben tudok lenni

Bíró Blanka: Nagyon bízom benne, hogy november végén vagy december elején már keretben tudok lenni

m4sport.hu
Az FTC-Rail Cargo Hungaria és a magyar női kézilabda-válogatott keresztszalag-sérülésből lábadozó kapusa, Bíró Blanka a novemberi Európa-bajnokság ideje alatt kezdheti el a közös munkát itthon maradó csapattársaival. Lába egyre jobb állapotban van, már a labdás edzéseké a főszerep. Szerinte Klujber Katrin lehet a válogatott húzóembere az Eb-n, de a csapategység lehet a kulcs.

„A terv az, amit remélem a mérések is alátámasztanak, hogy amikor a válogatottak elmennek az összetartásra, akkor el tudom kezdeni szépen lassan, fokozatosan az edzésmunkát az itthon maradókkal. Nagyon bízom benne, hogy november végén vagy december elején már keretben tudok lenni – fogalmazott a novemberi Európa-bajnokságot kihagyó Bíró Blanka az M4 Sport Kézilabda Magazinjában. – Pont az Eb első játéknapján telik le a kilenc hónap. A hosszútáv érdekében az volt a célszerű, hogy itthon maradjak és próbáljam felépíteni magam, hiszen a legfontosabb most, a minél több labdás edzés, hogy a lehető legjobban érezzem magam újra a kapuban.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Blanka Bíró (@biroblanka) által megosztott bejegyzés

Az FTC-Rail Cargo Hungaria győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligája idei kiírását, majd történelmi vereséget szenvedett a német bajnok Bietigheimtől, és egy góllal kikapott a Bresttől. Vasárnap azonban Elek Gábor csapata visszatalált a helyes útra, Szlovéniában győzték le a Krim Ljubljanát.

Bíró nagyon bízik benne, hogy ezzel a sikerrel kimászott a gödörből a csapat, de elmonda, egyelőre nem tud olyan napi szinten együtt lenni a csapattal: „vagy más időpontban edzem, vagy éppen egy időpontban, ezért nagyon kevés edzésen tudok akár egy kicsit is ott lenni, ha időm engedi, természetesen ott vagyok, de a meccseket mindenképpen követem”.

„Láttam a vasárnapi mérkőzésen, hogy egyre jobban reméljük, magunk mögött hagyjuk azt az időszakot, ami itt volt és innen már csak előre vezet az út. Nagyon fontos, hogy gyűjtsük a pontokat a Bajnokok Ligájában, hogy minél jobb helyen tudjunk végezni a csoportban” – vélekedett a 102-szeres válogatott kapus.

Bíró szerint Klujber Katrin lehet a magyar válogatott vezére az Európa-bajnokságon: „fiatal, de nagyon fontos lenne, hogy ugyan ilyen magabiztosan legyen. Arra van szükség, hogy a csapatban egy nagyon jó egység legyen, akik tényleg megfogják egymás kezét és hajtanak előre”.

A teljes interjút itt nézheti meg:

Borítókép: Bíró Blanka kapus a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának harmadik fordulójában játszott Magyarország - Németország mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 6-án. Németország 25-24-re győzött. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak

Kapcsolódó hírek