Musorujsag
Élő Eredmények

Éles József: Kisebb lettem tíz centivel, akkora teher

Éles József: Kisebb lettem tíz centivel, akkora teher

m4sport.hu
Egészen elképesztő, amit a Fejér-B.Á.L. Veszprém együttese művelt a francia Chambéry ellen a férfi kézilabda Európa-ligában: ledolgozta négygólos hátrányát és csoportkörbe jutott. A klub ügyvezetője, Éles József hatalmas boldogságról és nagy teherről beszélt, a csoportkörben pedig a tisztes helytállás lesz a csapat célja.

„Senki nem gondolt arra, hogy ebből továbbjutás lesz. Az erőviszonyok még mindig talán a francia csapat mellett szólnak, tehát lehet, ha játszanánk velük még egy párharcot, akkor nem így jönnénk ki” – fogalmazott a Fejér-B.Á.L. Veszprém ügyvezetője, Éles József az M1-nek.

A veszprémi fiatalok hatalmas meglepetésre, hazai pályán hat góllal győztek, és dolgozták le a Franciaországban összeszedett négygólos hátrányt a Chambéry ellen.

„Így viszont rém boldogság a csapat életében és próbálunk ennek megfelelni. Ez olyan, hogy kisebb lettem tíz centivel, akkora teher. Nagyon komoly telefonhívásokat kell mindenhova intézni, hogy egyáltalán ezt túl tudjuk élni. Meglátjuk. Össze kell rakni, szervezkedni kell” – mondta a Telekom Veszprém gólrekordere, az 1606 találatot jegyző Éles.

„Úgy érzem, egy nagyon jó, vállalható csoportba kerültünk, a tisztes helytállás a cél. Fiatal csapatunk van, a kézilabdát nagyon sokan még most fogják csak igazából kezdeni és ezekből a meccsekből rengeteget le fognak tudni szűrni” – vélekedett Éles.

Borítókép: Facebook/VKKFT Veszprém

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Tudatos építkezés, de az idő szorít – alig egy hónap múlva kezdődik a női kézi Eb
Öt hónap után találkozott újra a magyar női kézilabda-válogatott: a szlovénok elleni két edzőmeccs eredménye messze elmaradt a várttól, de bízva Golovin Vlagyimir tudatos építkezésében, a támadásszervezés a későbbi összetartások programja lehet, szűk egy hónappal az első Európa-bajnoki meccs előtt egyetlen válogatott sincs csúcsformában.
Kézilabda
Bíró Blanka: Nagyon bízom benne, hogy november végén vagy december elején már keretben tudok lenni
Az FTC-Rail Cargo Hungaria és a magyar női kézilabda-válogatott keresztszalag-sérülésből lábadozó kapusa, Bíró Blanka a novemberi Európa-bajnokság ideje alatt kezdheti el a közös munkát itthon maradó csapattársaival. Lába egyre jobb állapotban van, már a labdás edzéseké a főszerep. Szerinte Klujber Katrin lehet a válogatott húzóembere az Eb-n, de a csapategység lehet a kulcs.
Kézilabda