Musorujsag
Élő Eredmények
×

„A versenyhelyzetet én elfogadtam, nem ezért megyek el” – távozik a Mosonmagyaróvár alapembere, szerződése felbontását kérte

m4sport.hu
Hét bajnoki szezont követően távozik a női kézilabda NB I-ben szereplő Motherson-Mosonmagyaróvár balszélsője, Hajtai Vanessza szerződése felbontását kérte a Győr-Moson-Sopron megyei klubtól, egy másik NB I-es csapatba igazol.
(mkcse.hu)

Hajtai Vanessza nagyon nehezen hozta meg a döntést, hogy kérvényezi szerződése felbontását a klubnál, ahol felnőtt, profi kézilabdázó vált belőle. A Motherson-Mosonmagyaróvár hivatalos oldalán jelentette be, 2022. 10. 18-án sor került a balszélső kontraktusának megszüntetésére.

„Szeretném is megköszönni a szurkolóknak azt a rengeteg szeretetet, amit tőlük kaptam, az edzőimnek pedig a sok munkát, amivel engem segítettek. Most azonban adódott egy olyan lehetőség egy másik csapatban, amit meg akarok ragadni, hogy egy kicsit visszatérjek önmagamhoz. Úgy érzem, hogy több van bennem, sokat szeretnék játszani, kivinni a pályára, amihez nekem most környezetváltozásra van szükségem” – fogalmazott a 27 éves szélső a klub honlapjának.

A csapat vezetőedzője, Gyurka János marasztalta volna a korábbi utánpótlás-válogatott játékost, de Hajtait új kihívás vonzza.

„Nagyon jól esett, hogy marasztaltak, de én most a megérzésemre hallgatok, ami azt súgja, hogy váltanom kell – vélekedett a jelenlegi szezonban öt mérkőzésen kilenc gólt szerző balszélső. – Köszönöm nekik, hogy ezután megértőek voltak, az akaratom ellenére nem tartanak itt, meg tudtunk állapodni a szerződésem felbontásában. Jelenleg három balszélsője van a klubnak, de a versenyhelyzetet én elfogadtam, nem ezért megyek el. Huszonhét évesen inkább az új feladat, kihívás vonz, annak szeretnék megfelelni. Továbbra is a magyar élvonalban fogok kézilabdázni, de nyilvánosan még nem jelenthetem be az új klubomat.”

(mkcse.hu)

Hajtai mindig jó szívvel fog visszaemlékezni a Mosonmagyaróváron töltött évekre: „Sok szép sikerben, élményben volt részem, tehát valóban fáj elbúcsúzni. A szurkolóknak azonban azt üzenem, hogy továbbra is szívvel –lélekkel támogassák a Motherson-Mosonmagyaróvár csapatát, mert akkor azt nem érheti semmi baj”.

További tartalmak