Musorujsag
Élő Eredmények

A Győr már az elején eldöntötte a Buducnost elleni BL-meccsét

A Győr már az elején eldöntötte a Buducnost elleni BL-meccsét

MTI
A Győri Audi ETO KC házigazdaként 32-19-re legyőzte a montenegrói Buducnost Podgoricát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, szombaton.

A hazaiak keretéből Line Haugsted, Kari Brattset és Jelena Despotovic hiányzott.

A vártnál is jobban kezdett az ETO, és Stine Oftedal, illetve Linn Blohm vezérletével 14 perc után már 8-1-re vezetett. A folytatásban több mint másfél percig kettős emberelőnyben játszottak a vendégek, és bár 9-5-re felzárkóztak, egyenlő létszámnál már nem tudták tovább csökkenteni a különbséget a magabiztosan, kevés hibával kézilabdázó házigazdával szemben.

A második félidőt ugyanolyan jól kezdte a Győr, mint az elsőt, így a 37. percben már tíz góllal vezetett. A Buducnost kapust cserélt, majd időkéréssel próbálkozott, de a kiválóan védekező hazaiak lendületét nem tudta megtörni. Silje Solberg nagyszerűen védett, csapattársai egy 6-0-s sorozattal még fölényesebbé tették a vezetésüket, majd jött a hajrá, amikor a montenegrói bajnok egy 5-1-es sorozattal némileg csökkentette a hátrányát.

A győri mezőnyjátékosok közül csak Schatzl Nadine nem szerzett gólt, Veronica Kristiansen hatszor, Linn Blohm ötször, Anne Mette Hansen és Stine Oftedal pedig négy-négy alkalommal talált be. Solberg tíz, Sandra Toft két védéssel zárt.

A két csapat 26. egymás elleni tétmérkőzésén három vereség és négy döntetlen mellett 19. alkalommal nyert a Győr.

A november 4-én kezdődő Európa-bajnokság miatt a BL-ben szünet következik. Az öt győzelemmel és egy vereséggel álló Győr legközelebb december 3-án lép pályára, amikor a román Rapid Bucuresti alakulatát fogadja, a három sikerrel, egy döntetlennel és két vereséggel rendelkező Ferencváros pedig másnap a CSM Bucuresti otthonába látogat.

Eredmény, csoportkör, 6. forduló, B csoport:
Győri Audi ETO KC-Buducnost Podgorica (montenegrói) 32-19 (15-9)
lövések/gólok: 46/32, illetve 39/19
gólok hétméteresből: 7/6, illetve 3/1
kiállítások: 6, illetve 10 perc

korábban:
A csoport: DHK Baník Most (cseh) – FTC-Rail Cargo Hungaria 27-46 (11-26)

Borítókép: Győr, 2022. október 22. A győri Anne Mette Hansen (k), valamint Ilda Kepic (b) és Ivana Godec (j), a montenegrói csapat játékosai a női kézilabda Bajnokok Ligája B csoportkörében, a 6. fordulóban játszott Győri Audi ETO KC - Buducnost Podgorica mérkőzésen a győri Audi Arénában 2022. október 22-én. MTI/Krizsán Csaba

További tartalmak