Musorujsag
Élő Eredmények
×

A kéziszövetség illetékesével elemeztük a Veszprém-Szeged rangadó vitatott ítéleteit

A kéziszövetség illetékesével elemeztük a Veszprém-Szeged rangadó vitatott ítéleteit

m4sport.hu
Nagy meccset játszott a férfi kézilabda-bajnokság rangadóján a Veszprém és a Szeged, amelyen a szezonban eddig hibátlan hazaiak 31-26-os győzelmet arattak. A felek felvállalták a kemény, férfias küzdelmet, ami esetenként megnehezítette a játékvezetők dolgát. Döntéseiket olykor heves reklamáció kísérte.

Az M4 Sport Kézilabda Magazinjában felkértük Bonifert Ferencet, a Magyar Kézilabda Szövetség játékvezetői albizottságának elnökét, hogy kommentálja ezeket a kétes szituációkat, véleménye szerint helyesen ítéltek-e a játékvezetők?

A Veszprém-Szeged rangadón négy alkalommal nézték vissza a jeleneteket a játékvezetők.

Először Rosta Miklós szabálytalanságát videózták, amely után a szegediek beállója piros lapot kapott. Bonifert véleménye szerint a helyzet maga véleményes volt, lehetett kicsit szigorúnak ítélni a bírókat, ugyanakkor az sem zárható ki, hogy egy ilyen nagy rangadón pont egy ilyen ítélettel akarták megfogni a mérkőzést.

A következő esemény a mérkőzés 29. percében történt, amikor a veszprémi Nilsson és Gaber összecsapását kellett visszanézni. Azt kellett figyelni, hogy a hazaiak játékosa szándékosan ütött-e, végül csak sima két percet kapott. A játékvezetői albizottság elnöke úgy gondolja, hogy ennél az esetnél ráadásul nem volt olyan kameraállás, ami alapján százszázalékosan meg lehetett volna ítélni, pontosan mi történt.

Nem sokkal később, még mindig az első félidőben újra a videó segítségét igényelték a játékvezetők, akik végül piros lappal büntették Omar Yahiát. Bonifert úgy gondolja, hogy az előzmények tükrében a döntés helyes volt, jogos volt a kizárás, az más kérdés, hogy vajon az egyiptomi volt a szabálytalanabb az esetnél, vagy Sipos Adrián.

Az 50. percig kellett várni az újabb kétes esetig, ekkor is egy veszprémi, a balátlövő Rasmus Lauge állt górcső alatt, aki végül nem kapott piros lapot, csak sima kiállítást. A játékvezetők úgy látták, hogy az ütés nem szándékos volt, ezért nem küldték ki azonnal a dán játékost.

Borítókép: Rosta Miklós (m4sport.hu)

További tartalmak