Musorujsag
Élő Eredmények

Vereséggel kezdte a kézilabda Európa-ligát a Balatonfüred

Vereséggel kezdte a kézilabda Európa-ligát a Balatonfüred

MTI
A Balatonfüred 30-25-re kikapott Veszprémben a spanyol Granollers csapatától a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének első fordulójának keddi mérkőzésén.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, C csoport:

Balatonfüredi KSE-Fraikin BM. Granollers (spanyol) 25-30 (12-15)

lövések/gólok: 44/25, illetve 44/30
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 6/6
kiállítások: 6, illetve 8 perc

A magyar bajnoki bronzérmes BKSE keretéből Bősz Levente és Határ Péter hiányzott.

Sokkal jobban, gyorsabban, pontosabban kezdett a spanyol bajnokság ezüstérmese, ezért György László vezetőedző már az ötödik percben időt kért (0-4), majd Andó Adrián helyére Tóth Mihályt állította a kapuba. A kilencedik percben született az első hazai akciógól, de ekkor elkapta a fonalat és felvette a meccs ritmusát a Balatonfüred, amely felzárkózott 7-4-re. Pol Valera Rovira találataival menetelt a Granollers, ám a BKSE emberhátrányban is eredményes volt, így a szünetben már csak három találat volt a hátránya (12-15).

Felállt védőfallal szemben némileg csökkent a spanyol támadások hatékonysága, de a gyors ellenakciókat szinte mindig góllal fejezték be, így magabiztosan vezettek, a második félidőt pedig egy 6-2-es sorozattal kezdték, ezért György Lászlónak megint időt kellett kérnie, majd cserékkel próbálkozott.

Egészen a negyvenedik percig tartott az a szakasz, amely során minden füredi gólra kettővel válaszolt a továbbra is remekül védekező ellenfél, így a játékidő kétharmadánál eldőlt a mérkőzés (15-23). A magyaroknak jó hajrával végül sikerült tíz találat alatt tartaniuk a különbséget.

A hazaiaknál Stefan Sretenovic öt, Szmetán Máté és Hornyák Péter négy-négy találattal, Andó Adrián öt, Tóth Mihály két védéssel zárt. A vendégeknél Pol Valera Rovira 13, Antonio Jesús García Robledo hat gólt lőtt, Rangel Luan da Rosa pedig 15 lövést hárított.

A fürediek egy hét múlva a horvát RK Nexe otthonában folytatják szereplésüket a második számú európai kupasorozat csoportkörében.

később:

A csoport: Frisch Auf Göppingen (német) – Fejér B.Á.L.-Veszprém 18.45
B csoport: Valur Reykjavík (izlandi)-Ferencvárosi TC 20.45

Borítókép: (fotó: BKSE/facebook)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ilyen még nem volt: három magyar csapattal kezdődik a férfi kézilabda Európa-liga csoportköre
Bravúros fordítással jutott az Európa-liga csoportkörébe a magyar fiatalok alkotta Fejér B.Á.L.-Veszprém, az edzőváltáson átesett Ferencvárosi TC lehengerlő végjáték után kvalifikált a legjobb huszonnégybe, míg a Balatonfüredi KSE a férfi kézilabda NB I. 2021/2022-es kiírásának bronzérmeseként rögtön a főtáblán kezdheti meg a szereplést. A magyar csapatok mellett pedig három légiós is pályára léphet az európai klubkézilabda második legrangosabb kupasorozatában.
Kézilabda