Musorujsag
Élő Eredmények

Golovin Vlagyimir: Érthetetlen, ami ma történt velünk

Golovin Vlagyimir: Érthetetlen, ami ma történt velünk

m4sport.hu
A játékosok szerint van bennük egy gát, amitől még maguk sem hiszik el, hogy tudnak az eddig látottaknál sokkal jobban játszani.

A magyar női kézilabda-válogatott 21-18-ra kikapott Horvátországtól az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, vasárnap Ljubljanában. A játékosok és a szövetségi kapitány érthetően csalódottan nyilatkoztak a találkozó után az M4 Sport kamerái előtt.

Nehéz ilyenkor mit mondani. Sokat hibáztunk, támadásban nem találtuk az utat, védekezésben kaptuk a beállós gólokat. Valami gát van a csapatban, ami miatt nem tudjuk magunkat adni. Nem hiszük el, hogy jobbak vagyunk ennél. Mentáltréner is segít nekünk, de nem megy egyik napról a másikra. Érezzük hogy valami nem jó és valami megoldást kell találni” – mondta a találkozó után Hornyák Dóra, a válogatott csapatkapitánya.

Nekünk nem ez a dinamikánk, keveset futottunk előre. Be vagyunk lassulva, de nem tudom mi az oka ennek. Nem nagyon tudtam a horvátok kapusát legyőzni, végig próbálkoztam, de nem ment…” – mondta Klujber Katrin a könnyeivel küszködve.

Próbáltam segíteni a csapatnak, a szívünk-lelkünk beleadtuk, de magunknak tettük nehézzé egy tízperces gólcsenddel. Ez sehol nem fér bele, főleg nem egy Eb-n. A kapott 21 gól nem olyan vészes, a támadásra kellene jobban koncentrálni. Van bennünk egy gát, nem tudom, mitől. Fel kell állni, tovább küzdeni, harcolni” – nyilatkozta Füzi-Tóvizi Petra. Sportszerűen hozzátette, nem lehetett panaszuk a játékvezetőkre.

A játék alapján érthetetlen ami történt. Keresni kellene az okokat, de 18 lőtt góllal nem lehet meccset nyerni. Svájc ellen 50 perc bizonytalanság volt, most 60. A befejezések kritikán aluliak voltak” – értékelt Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. Elmondta, a horvátok sem támadtak gyorsan, mégis sorra lőtték a gólokat.

Már láttam ezt a csapatot így és változtatni kellett valamit, ha tovább folytatódik, később nyúlok bele, még nagyobb a baj” – mondta azzal kapcsolatban, miért 4-0-nál kért először időt. „Aki még magabiztos volt, az is bizonytalan lett, adogatjuk egymásnak ezt a bizonytalanságot. Nem előre húzzuk magunkat, hanem hátrafelé” – mondta roppant csalódottan.

Borítókép: Ljubljana, 2022. november 6. Klujber Katrin (j) és Bordás Réka (b), valamint a horvát Ana Debelic a női kézilabda Európa-bajnokság Horvátország - Magyarország mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 6-án. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak