Musorujsag
Élő Eredmények

Golovin Vlagyimir: Jelenleg nem tudok olyan játékost megnevezni, aki nem a tudása alatt teljesít

Golovin Vlagyimir: Jelenleg nem tudok olyan játékost megnevezni, aki nem a tudása alatt teljesít

m4sport.hu
A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir szeretné, ha játékosai végre emlékeznének, hogyan tudnak kézilabdázni, és visszanyernék magabiztosságukat.

A magyar csapat a Svájc elleni győztes meccs után 21–18-ra kikapott Horvátországtól, kedden 20.30-tól pedig a címvédő norvégok ellen zárja a csoportkört. Golovin Vlagyimir az M4 Sportnak adott interjúban próbált választ találni a vasárnapi vereség okaira és a csapat vártnál gyengébb teljesítményére.

„Ez egy összetett probléma, az elemzők, a védekezés, a támadás és az egyéni teljesítmények sem voltak jók. A saját magunkkal szemben felállított elvárások gátolnak meg minket, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek. Ezeken túl kell lépnünk, és minden sokkal egyszerűbb lesz. Jelenleg nem tudok olyan játékost megnevezni, aki nem a tudása alatt teljesítene. Ha egy-két ember lenne formán kívül, azon tudnánk változtatni, de amikor mindenkiből hiányzik a magabiztosság, akkor nagyon nehéz” – fogalmazott.

Klujber Katrin MTI/Czeglédi Zsolt

A válogatott játéka nagyban függ Klujber Katrin teljesítményétől, viszont az utóbbi mérkőzésen ő sem tudta a vállára venni a csapatot:

„Svájc ellen Klujber mellett ott volt Vámos Petra, megosztódott az ellenfél figyelme, így veszélyesebbek lettünk. De mindenkinek többet kell mutatnia, a kézilabda egy csapatsport, együtt nyerünk és veszítünk, nem egy ember nyeri meg a meccseket” – hangsúlyozta Golovin, majd elmondta, ha egy embernek nem megy, másnak kell kitűnnie, és akár a padról beszállva megváltoztatni a meccs ritmusát.

„Sajnos a padról sem úgy állnak be a lányok, hogy pluszt tudnának hozzátenni a játékunkhoz. A vasárnapi mérkőzésen Szemerei Zsófi segített, amikor kétszer egymás után védett, úgy éreztük, fel tudunk zárkózni a horvátokhoz, de jöttek a hibák, és a második félidőben is az eredmény után futottunk. Olyan érzésünk volt, hogy nincs esélyünk utolérni őket”.

Szemerey Zsófi
MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar válogatott az utolsó csoportmérkőzését az eddig veretlen norvégok ellen játssza kedden, a skandináv csapat számít az Eb egyik legnagyobb esélyesének, még úgy is, hogy hat újonc van a keretükben.

„Fel fogunk készülni rájuk, de nekünk a legfontosabb, hogy eszünkbe jusson, még mindig tudunk kézilabdázni. Dolgozunk rajta, és ezzel a lányok is tisztában vannak, tegnap a mérkőzés után közösen leültek átbeszélni a dolgokat, ki kellett mondják a bennük rejlő feszültségeket. Most a közhelyek nem segítenek, olyat nem érdemes mondani, hogy felejtsünk és menjünk előre. Elemezni kell, és egyesével kijavítani a problémákat, még ha nincs is sok időnk erre” – mondta végezetül Golovin.

A kedden 20:30-kor kezdődő magyar–norvég mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Maradjunk a földön – annak kell örülni, ha 10 gólon belül tudunk maradni Norvégia ellen?
A női kézilabda Európa-bajnokság helyszínéről jelentkező podcast harmadik részében stábunk, Tóth Bálint (M4 Sport), Török Olivér (M4 Sport), Rodics Dániel (MTI) és Cseszregi Balázs (Kossuth Rádió) a horvátok ellen 21-18-ra elvesztett csoportmérkőzés okait és következményeit beszélte át, miközben egy friss interjút is hoznak a szövetségi kapitánnyal, Golovin Vlagyimirral, valamint pár olyan aspektust, amit még keveset hallhattunk.
Kézilabda