Musorujsag
Élő Eredmények

Golovin Vlagyimir szerint ebből a vereségből erőt lehet meríteni – azt látta csapatán, élvezik a játékot

Golovin Vlagyimir szerint ebből a vereségből erőt lehet meríteni – azt látta csapatán, élvezik a játékot

m4sport.hu
Vegyes érzelmekkel értékeltek a magyar női kézilabda-válogatott tagjai a Norvégiától elszenvedett 32-22-es vereség után. Az első félidőben a támadásban és védekezésben is remeklő magyar csapat meglepte a címvédőt, de a második félidőben kijött a különbség a két csapat között. Golovin Vlagyimir és játékosai is úgy érezték, a nagyarányú vereség ellenére az első 30 percből tudnak erőt meríteni a középdöntős folytatásra, amelybe már a norvégok elleni meccstől függetlenül bejutott a magyar válogatott, pontot azonban nem vihet magával.

„Az első félidő olyan volt, amiből erőt lehet meríteni” – kezdte mérkőzés után az M4 Sportnak adott értékelését a szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir.

„Támadásban és védekezésben is nagyon komolyan koncentráltunk, amit megbeszéltünk, azt végre is hajtottuk. Az első félidő végén lehetett látni, hogy kicsit elfáradtunk és a beálló körüli védekezésünk már nem volt tökéletes, de ez benne van a játékban.”

Török Olivér, az M4 Sport riportere megkérdezte Golovintól, miért cserélte le az első félidő végén két kezdő szélsőjét, Győri-Lukács Viktóriát és Márton Grétát.

„Mert van még két szélsőnk, akinek szintén játszania kell, ebben a tempóban az első 30 perc azért nem volt egyszerű. Támadásban és védekezésben is remekeltek, ezért maradtak a tervezett negyedóránál tovább a pályán, de hat mezőnyjátékossal nem lehet végigjátszani egy mérkőzést.”

A szakember kiemelte, ha úgy kezdték volna a tornát, mint a norvégok elleni mérkőzést, a mostani meccsen is tovább harcban lehettek volna. Azt látta játékosain, élvezték az első félidőt, és nem egy-egy ember miatt, hanem csapatként játszottak jól egy kiváló ellenfél ellen.

A második félidőben parádés kapusgólt szerző, de csupán 19%-os hatékonysággal védő Szikora Melinda pozitívan látta a válogatott teljesítményét, úgy érzi, nagyon jól kezdtek, de a mérkőzés vége felé megmutatkozott a két csapat közti különbség.

„Az elején jók voltunk, nyilván tudjuk, hogy ez a norvég válogatott sokkal jobb nálunk, de foggal körömmel küzdöttünk. A végén sajnos kinyíltunk, de azt gondolom, kiadtuk magunkból a maximumot. Sajnos jelenleg ekkora különbség van a két csapat között” – nyilatkozta.

A csapatkapitány, Hornyák Dóra örült, hogy a horvátok elleni vereséget követő éjszakai csapatbeszélgetésnek meglett a hatása: „Ha ez kell, bárkivel fentmaradok beszélgetni hajnali háromig a jobb teljesítményért – majd elmondta, szerinte miért ment el a második félidő. – A védekezésünk kezdett szétesni, nem úgy támogattuk egymást, ahogyan kellett volna, és a norvégok onnantól szétszedtek minket”.

Az első félidőben bombagólokat szerző Kuczora Csenge szerint a válogatott újra elkezdett hinni magában, ami a pályán is meglátszott: „Sokat számít, hogy legyen önbizalmunk, és ezt el is higgyük. Sokat sulykolták ezt belénk, mind a stáb, mind mi összeültünk, és megbeszéltük, ami úgy érzem, sokat ért most”.

A mérkőzésen három lövésből három gólt szerző Márton Gréta azt mondta, nagyon szerették volna megmutatni, amit tudnak, készültek a mérkőzésre és a nagyobb arányú vereség ellenére büszke a csapatra.

A debreceni Vámos Petra szerint a fizikális különbség jelentett 10 gólt a végén: „elég nagy tempót diktáltak, brutálisan erős játékosok álltak vekünk szembe, de ebből lehet építkezni” – mondta.

A mérkőzésről készült összefoglalónkat itt olvashatja. 

A magyar válogatott a hibátlanul csoportgyőztes Norvégia és Horvátország mögött csoportja harmadik helyén végezve jutott a középdöntőbe, a folytatásban a B csoport továbbjutói lesznek az ellenfelek.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak