Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Ambros Martín a szezon végén távozik a Győr női kézilabdacsapatától

Hivatalos: Ambros Martín a szezon végén távozik a Győr női kézilabdacsapatától

m4sport.hu
Nem hosszabbítja meg az idény végén lejáró kontraktusát Ambros Martín és a Győri Audi ETO vezetése. A szakvezető nyártól új kihívásokat keres, de addig is minden fronton győzni szeretne a csapattal.

Biztossá vált, hogy új szakvezető ül majd a győri kispadon 2023 júliusától, hiszen Ambros Martín jelezte a felnőtt csapatot üzemeltető Győri ETO Kft. ügyvezetésének, hogy nyártól új feladatokra szeretne koncentrálni – írja a Győri Audi ETO KC hivatalos sajtóközleménye.

„Győrbe történő visszatérésemkor az a cél vezérelt, hogy újra rátérjünk a korábban közösen elért sikerek útjára, a győztes útra. Hittem, és továbbra is szilárdan hiszem, hogy együtt ismét sikerülhet felérni a csúcsra, és minden esélyünk megvan arra, hogy elérjük a céljainkat. Nem titok, hogy 2021. elején új kihívásokat fogalmaztam meg magamnak, ezekről pedig nem tettem le, csak elhalasztottam azokat az ETO hívása miatt. Nyártól majd ismét ezekre fogok koncentrálni, de addig rengeteg a teendő még. Minden fronton versenyben vagyunk, nehéz ellenfelek, kőkemény összecsapások várnak ránk minden sorozatban, de együtt közösen sikerülhet elérni céljainkat. Hálásan fogok majd távozni, hiszen ismét részese lehettem a győri kézilabdás közösségnek, az ETO-családnak, akik számomra a világ legjobb szurkolói is egyben. Lehetetlen most megmondani hogyan zárul majd az idei évad, de az biztos, hogy mindent megteszünk a győzelmekért” – nyilatkozta Ambros Martín vezetőedző.

“Nyílt, egyenes, őszinte megbeszéléseket folytattunk az elmúlt időszakban Ambrossal a jövő kapcsán. Döntését természetesen elfogadjuk, de nagyon messze van még az idei szezon vége. Céljaink változatlanok, azaz együtt, Ambrossal közösen szeretnénk minden fronton az élen végezni. Az egyeztetések már megkezdődtek, a vezetőedzői posztra esélyes trénerek egy szűk elitjével állunk tárgyalásban” – mondta Endrődi Péter ügyvezető.

Ambros Martín 2021. május 10-én foglalta el a Győri Audi ETO KC vezetőedzői székét. Az azóta eltelt időszakban 67 tétmérkőzésen vezette csapatunkat, mérlege 60 győzelem, 2 döntetlen és 5 vereség. Irányításával a 2020/21-es szezon végjátékában Magyar Kupa aranyérmet nyert a csapat, a Bajnokok Ligája négyes döntőjében pedig bronzérmet szerzett. A 2021/22-es szezonban bajnoki aranyéremre vezette a klubot, valamint ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában és a Magyar Kupában is.

Nem a Győr az egyetlen topcsapat a magyar kézilabdában, amely bejelentette vezetőedzője távozását, néhány nappal ezelőtt a Pick Szeged is tudatta, hogy a szezon végén Juan Carlos Pastor feláll az együttes kispadjáról.

Borítókép: Győri Audi ETO KC

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Női kézi-Eb podcast: A vészharang nyelve
Klujber csak a vezér? A FIFA a hibás? Vagy a horvátok? Kell félni a vb-selejtezőtől? Ki a mentáltréner mentáltrénere? Ki nyeri a tornát? A helyszínről jelentkező podcast nyolcadik adásában terítéken a magyar válogatott szlovénok elleni győztes utolsó mérkőzése, és az összesített 11. helye.
Kézilabda
Golovin: A helyén volt a szívünk és az eszünk
A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a szlovénok ellen minden klappolt a csapatnál, a lelkeknek pedig fontos volt, hogy győzelemmel zárják az Európa-bajnokságot.
Kézilabda