Musorujsag
Élő Eredmények

Izlandon át vezethet a női kézilabda-válogatott útja a jövő évi világbajnokságra

Izlandon át vezethet a női kézilabda-válogatott útja a jövő évi világbajnokságra

MTI
A magyar női kézilabda-válogatott Izlanddal találkozik a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjében.

A szombat délután Ljubljanában megtartott sorsoláson elhangzott, hogy a párharcok első mérkőzéseit április 7-8-án, a visszavágóit 11-12-én játsszák. A magyar válogatott eddig hatszor találkozott Izlanddal, és minden mérkőzést megnyert.

„Izland folyamatosan építi csapatát, természetesen az északi stílus jellemző rájuk, a legutóbbi Európa-bajnoki selejtezőn hazai pályán legyőzték Szerbiát és Törökországot, így alaposan fel kell őket térképezni” – idézi a magyar szövetség honlapja Golovin Vlagyimir szövetségi kapitányt. Hozzátette, rendelkeznek friss felvételekkel a tavaszi ellenfelükről, ezért elemezni fogják a játékosaikat és a játékstílusukat is.

A vb-mezőnynek már tagja a házigazda Dánia, Svédország és Norvégia, valamint a jelenleg is zajló Európa-bajnokságról kijutott Franciaország, Montenegró és Hollandia.

A 2023. november 30. és december 17. között sorra kerülő torna mérkőzéseit Herningben, Koldingban, Oslóban, Trondheimben, Malmőben és Göteborgban rendezik. A világbajnok kijut a 2024-es párizsi olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak.

Borítókép: A magyar női kézilabda-válogatott a szlovénok ellen megnyert Eb-meccs után (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Női kézi-Eb podcast: A vészharang nyelve
Klujber csak a vezér? A FIFA a hibás? Vagy a horvátok? Kell félni a vb-selejtezőtől? Ki a mentáltréner mentáltrénere? Ki nyeri a tornát? A helyszínről jelentkező podcast nyolcadik adásában terítéken a magyar válogatott szlovénok elleni győztes utolsó mérkőzése, és az összesített 11. helye.
Kézilabda