Musorujsag
Élő Eredmények

Horváth Gabriella: Az első Európa-bajnokság, amely 24 csapatos lesz

Horváth Gabriella: Az első Európa-bajnokság, amely 24 csapatos lesz

m4sport.hu
A magyar válogatott a 11. helyen végzett az Európa-bajnokságon, a középdöntő után már nem volt érdekelt a kontinensviadalon, de Magyarországnak mégis jutott szerep a torna végén, mert Ljubljanában bemutatkozott a 2024-es, magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokság.

Az ünnepélyes eseményen a jelenlegi társházigazdák átadták a stafétát a következő Eb szervezőinek.

„Ezt az Európa-bajnokságot a 2020-as Eb alatt zajló kongresszuson nyertük el Svájccal és Ausztriával, már el is kezdődtek a munkálatok. Ennek a bemutatása történt meg most, hogy jelenleg hol tartunk. Egy nagyon nagy kihívásról van szó, hiszen ez lesz az első Európa-bajnokság, amely 24 csapatos lesz, ilyen szempontból történelmi esemény” – mondta Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára.

Mint rendezőnek, értelemszerűen Magyarországnak nem kell kvalifikálnia magát a következő kontinensviadalra, a 2023-as világbajnokságra viszont Izlandon keresztül vezet az út, jövő áprilisban. A két válogatott eddig hatszor találkozott egymással, minden esetben magyar győzelem született.

Azért is fontos Izland legyőzése, mert csak akkor van esély kijutni a 2024-es párizsi olimpiára, ha a vb-n sikerült a legjobb hét között végezni, ami korántsem tűnik könnyű feladatnak.

„Azt gondolom, hogy kvalifikálnunk kell Izland ellen, hiszen azzal tisztában vagyunk, hogy ez az a verseny, amelyen az olimpiai selejtezőre még helyet lehet szerezni. Az a cél, hogy először kijussunk Izlandon keresztül a világbajnokságra, majd ott a lehető legjobb helyet szerezzük meg, amely biztosítja, hogy maradjon esélyünk az olimpiai szereplésre” – nyilatkozta az MKSZ főtitkára.

Borítókép: Horváth Gabriella (m4sport.hu)

További tartalmak