Musorujsag
Élő Eredmények

Radicevic: Pályafutásom legszebb érme, úgy csillog, mintha arany lenne

Radicevic: Pályafutásom legszebb érme, úgy csillog, mintha arany lenne

m4sport.hu
Jovanka Radicevic Európa-bajnoki bronzéremmel vonulhatott vissza a montenegrói válogatottól, miután a harmadik helyért lejátszott mérkőzésen hosszabbítás után 27-25-ös győzelmet arattak az esélyesebbnek kikiáltott francia válogatott ellen, amelyet sokan - a döntőző norvégok mellett - a torna egyik legnagyobb esélyesének tartottak a végső győzelemre.

A 36 éves szélső 193-szor játszott a montenegrói nemzeti csapatban. A 2012-es olimpián Londonban ezüstérmet nyert, ugyanebben az évben a világbajnoki trófeát is a magasba emelhette.

Nem sokat kellett várnia az újabb nagy sikerig, hiszen 2013-ban a Győri Audi ETO színeiben a Bajnokok Ligáját is megnyerte, a játékos, akit a sorozatban háromszor is megválasztottak a legjobb jobbszélsőnek.

Az RK Krim Mercator rutinos szélsője vasárnap este öltötte magára utoljára a címeres mezt, a franciák legyőzése után az M4 Sport riporterének, Török Olivérnek a rendelkezésére állt, akinek rendkívül érzelmes interjút adott.

„Nem tudom, mit mondhatnék. Ez volt a legnehezebb és a leszebb mérkőzés egész pályafutásomban. Nagyon nehéz volt ma játszanom. Próbáltam kordában tartani az érzéseimet az elsőtől az utolsó pillanatig. A lányok megígérték nekem, hogy nem megyek innen haza érem nélkül. Köszönöm ezt mindenkinek, a barátaimnak. Egy álmom vált valóra, nagyon büszke vagyok a csapatomra, mennyire küzdöttek a végsőkig. Még nem tudom elhinni, hogy befejeztem itt, a nemzeti csapatnál, de nagyon boldog vagyok. Ez a legszebb érem az egész karrieremet nézve. Ha bronz is, nekem úgy csillog, mintha arany lenne” – mondta könnyeivel küszködve Radicevic

Borítókép: Jovanka Radičević (m4sport.hu)

További tartalmak