Musorujsag
Élő Eredmények

Női kézi-Eb podcast: Norvégia és a Napsugár óvoda

Női kézi-Eb podcast: Norvégia és a Napsugár óvoda

m4sport.hu
Norvég címvédés és felívelő Dánia. Botrányos montenegrói légkör és Kasszás Erzsi. Klujber az álomcsapatban és az álomsorsolás. Mocsai-féle "performance director", kontra MKSZ-értékelés. Eb-helyszínen járt magyar edzők és a megfelelő sportforma. A helyszíni Eb-podcast záróadásában stábunk, Tóth Bálint (M4 Sport), Török Olivér (M4 Sport), Rodics Dániel (MTI), Cseszregi Balázs (Kossuth Rádió) a helyosztók mellett a magyar válogatottal kapcsolatos véleményeket is elemezte.

A szövetség által a legjobb nyolcba várt magyar nőzi kézilabda-válogatott 11. helyen végzett a 2022-es Európa-bajnokságon, miután két győzelemmel és négy vereséggel zárták a tornát: a csoportkörben 33-28-ra nyertek Svájc ellen, Horvátországtól 21-18-ra, a címvédő Norvégiától 32-22-re kaptak ki, így pont nélkül jutottak a középdöntőbe, ahol Dániától 29-27-es, Svédországtól pedig 30-25-ös vereséget szenvedtek, végül 29-25-re legyőzték Szlovéniát. A magyar csapatból Klujber Katrint beválasztották az Eb álomcsapatába.

A vasárnapi döntőt nagy csatában Norvégia nyerte a dánok ellen, a bronzmérkőzésen Montenegró hosszabbításban győzte le a franciákat.

Borítókép: MTI

További tartalmak