Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Balatonfüred, a Ferencváros és a Fejér B.Á.L.-Veszprém is kikapott a férfi kézi Európa-ligában

A Balatonfüred, a Ferencváros és a Fejér B.Á.L.-Veszprém is kikapott a férfi kézi Európa-ligában

MTI
A Balatonfüredi KSE 31-28-ra kikapott kedden a dán Skjern HB csapatától a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének harmadik fordulójában, Veszprémben.

 

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, C csoport
Balatonfüredi KSE-Skjern HB (dán) 28-31 (15-16)
lövések/gólok: 45/28, illetve 52/31
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 2/2
kiállítások: 10, illetve 8 perc

A fürediek keretéből Bősz Dániel, Jánosi Tamás, Dejan Malinovic és Szöllősi Balázs is hiányzott sérülés miatt. Ennek ellenére jól kezdett a csapat, a tizedik percben 6-5-re vezetett, majd Andó Arián bravúros védései ellenére fordított a Skjern. A dánok a mezőnyjáték során kevesebbet hibáztak, de több lövést rontottak. A BKSE a továbbiakban is jól tartotta magát, így ellenfele két 3-0-s sorozata ellenére a szünetben csak 16-15-ös hátrányba volt.

A gyors támadásokat erőltető dánoknak a második felvonás elején is volt egy 3-0-s szériájuk, majd egy 5-1-es sorozattal biztosították győzelmüket. A fürediek nem törtek meg, végig nagyszerűen küzdöttek, de mivel változatlanul többet hibáztak, nem volt esélyük a pontszerzésre.

A házigazdáknál Milan Gostovic kilenc, Stevan Sretenovic nyolc gólt lőtt, Andó 13 védéssel zárt. A túloldalon Alfred Jönsson és Eivind Tangen is nyolc alkalommal talált be. A három vereséggel álló BKSE egy hét múlva a portugál Sporting CP otthonában lép pályára.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, B csoport
Pays d’Aix Université Club (francia)-Ferencvárosi TC 33-30 (14-17)
lövések/gólok: 58/33, illetve 45/30
gólok hétméteresből: 9/3, illetve 4/3
kiállítások: 4, illetve 6 perc

A Ferencváros 33-30-ra kikapott a francia Pays d’Aix Université Club csapatától.

A vendégek keretéből Bohács Sándor és Lékai Máté is hiányzott, ennek ellenére a meccs elején tempóban és pontosságban is felvették a versenyt a franciákkal, sőt a találkozó első harmadában egy 6-1-es sorozatot produkáltak, így a 21. percben már 12-7-re vezettek. A kiváló védekezés mellé hatékony támadásbefejezések társultak, és bár a PAUC egy 4-1-es szériával felzárkózott, a sokkal hatékonyabban lövő Ferencváros a szünetben háromgólos előnyben volt.

A második félidő elején egy újabb 4-1-es sorozattal egyenlített a PAUC, ám Borbély Ádám két büntetővédésének is köszönhetően egy 3-0-s sorozattal ismét ellépett a magyar csapat. A házigazdák 38 perc után visszavették a vezetést, és egy 7-2-es sorozattal eldöntötték a meccset. Ekkor még több mint tíz perc volt hátra, de a franciák magabiztosan őrizték az előnyüket, és hat kihagyott büntetőjük ellenére győzni tudtak.

A hazaiaknál Matthieu Ong hét, Ian Tarrafeta hat, Juszuf Ben Ali öt gólt lőtt, a túloldalon Nagy Bence hat, Kovacsics Péter öt találattal, Győri Kristóf tíz, Borbély Ádám három védéssel zárt.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, A csoport
SL Benfica (portugál) – Fejér B.Á.L.-Veszprém 39-35 (21-17)
lövések/gólok: 57/39, illetve 56/35
gólok hétméteresből: 4/2, illetve 1/1
kiállítások: 4, illetve 10 perc

A Fejér B.Á.L.-Veszprém 39-35-re kikapott kedden a címvédő portugál Benficától. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, José María Rodríguez Vaquero által irányított hazaiak magyar irányítója, Juhász Ádám sérülés miatt nem játszhatott.

Balogh Tibor védéseire alapozva bravúros kezdéssel rukkolt elő a magyar csapat, amely a hetedik percben 6-3-ra vezetett. A portugálok egy 4-0-s sorozattal fordítottak, de leszakítani nem tudták ellenfelüket. Stranigg János és Hári Levente vezérletével 27 percig remekül tartotta magát a Veszprém, akkor még döntetlen volt az állás, ám a Benfica egy 5-1-es sorozattal zárta az első félidőt.

A második felvonás elején visszazárkózott a Veszprém, a 44. percben még csak 28-27-es hátrányban volt, de a folytatásban egy 5-1-es sorozattal eldöntötte a meccset a lisszaboni együttes. Ez sem törte meg a vendégeket, bár a meccs végére kiütközött a két csapat közötti reális különbség.

A hazaiaknál Demis Grigoras és Petar Djordjic hét-hét, a vendégeknél Éles Benedek kilenc, Stranigg János hét gólt lőtt.

 

Borítókép: fradi.hu

További tartalmak