Musorujsag
Élő Eredmények

Magabiztosan győzte le a Celjét, nagy lépést tett a továbbjutás felé a Pick Szeged a férfi kézi BL-ben

Magabiztosan győzte le a Celjét, nagy lépést tett a továbbjutás felé a Pick Szeged a férfi kézi BL-ben

m4sport.hu/MTI
Pick Szeged remek védekezéssel rukkolt elő, és az első félidőben már hatgólos előnyre tett szert, a szlovén Celje több mint tízperces gólcsendjének köszönhetően, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hetedik fordulójának mérkőzésén a Pick Arénában. A második játékrész elején piros lapot kapott a vendégcsapat, a különbség pedig tovább nőtt. A szegediek tízzel is elléptek, majd kettős emberhátrányban sem engedték érdemben közelebb a celjeieket. Juan Carlos Pastor csapata 36–27-re nyert és második győzelmét aratta csoportjában. Egy hét múlva a két csapat újra összecsap a sorozatban, a Celje otthonában.

A hazaiak keretéből Mikler Roland, Miguel Martins és Luka Stepancic, a vendégektől Ziga Mlakar hiányzott.

A bajnoki címvédő szegediek támadójátéka viszonylag jól működött a meccs elején, ennek ellenére nem tudtak ellépni a Celjétől, mert a védekezésük ekkor még nem volt kellően hatékony. A találkozó első harmadában kétgólosnál nagyobb különbséget egyik csapat sem tudott kialakítani, pedig a házigazdák a sérülésből visszatért Bánhidi Bencét is bevetették. Előbb egy 4-1-es, majd egy 7-0-s sorozatot produkált a Szeged, utóbbi periódusban 12 percig nem kapott gólt, vagyis a védekezése nagyot javult, és a szünetre megnyugtató előnyt alakított ki.

A második félidő elején a szlovénok elveszítették Ante Ivankovicot, aki megkapta harmadik kiállítását, ezért nem térhetett vissza a pályára. Mirko Alilovic remekelt a hazai kapuban, így tovább nőtt a különbség, a 44. percben már 26-16 volt az állás. A szegediek a biztos vezetés tudatában némileg kiengedtek, ezt egy 5-1-es sorozattal használta ki a Celje, amely kettős emberelőnyben is játszhatott, de nem tudott közelebb férkőzni – szinte végig jobban játszó – ellenfeléhez.

A hazaiaknál Bánhidi Bence, Kent Robin Tönnesen és Sebastian Frimmel is hat gólt lőtt, Mirko Alilovic tíz védéssel zárt. A túloldalon Tilen Strmljan volt a legeredményesebb öt találattal.

A két együttes 11. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a Szeged szempontjából két vereség, egy döntetlen, és immár nyolc győzelem.

Az öt győzelemmel és egy döntetlennel álló Telekom Veszprém csütörtökön a válogatott Leimeter Csaba csapatát, a horvát PPD Zagrebet fogadja, a két sikerrel és öt vereséggel rendelkező Szeged pedig jövő szerdán Celjébe látogat.

Eredmény,
férfi kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 7. forduló:
Pick Szeged – RK Celje Pivovarna Lasko 36–27 (18-12)
lövések/gólok: 49/36, illetve 46/27
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 7/4
kiállítások: 10, illetve 16 perc

Borítókép: Szeged, 2022. október 6. Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző és Marko Krivokapics másodedző (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott Pick Szeged-Aalborg HB mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. október 6-án. MTI/Kovács Anikó

További tartalmak