Musorujsag
Élő Eredmények

A győzelem esélye is felcsillant a Fürednek a Sporting vendégeként, de elmaradt a bravúr

A győzelem esélye is felcsillant a Fürednek a Sporting vendégeként, de elmaradt a bravúr

MTI
A Balatonfüred 35-32-re kikapott a portugál Sporting CP otthonában a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, kedden.

A magyar csapat keretéből Dejan Malinovic, Szöllősi Balázs és Vajda Huba hiányzott.

Remekül kezdett a BKSE, a hatodik percben már 4-1-re vezetett, és a folytatásban is hatékonyan támadott. A vendégek védekezése nem működött tökéletesen, mert a visszafutások nem voltak kellően gyorsak. A 19. percben még a fürediek voltak 12-10-es előnyben, innen viszont a Sporting egy 6-1-es sorozattal fordított. Ezzel azonban nem törte meg a magyarokat, az első félidő utolsó három gólját az előző idény bajnoki bronzérmese szerezte, így a szünetben döntetlen volt az állás.

A második félidőt sorozatban négy góllal kezdte a lisszaboni együttes, György László füredi vezetőedző időt kért, majd csapata visszazárkózott 21-20-ra. A 48. percben egyenlítettek a vendégek, és ekkor úgy tűnt, egy bravúros győzelemre is lehet esélyük, de a hazaiak egy 4-1-es sorozattal megint elléptek, és a hajrában is magabiztosabbak voltak, így 35-32-re győztek.

A hazaiaknál Salvador Salvador hét, Francisco Costa hat gólt lőtt, a túloldalon Milan Gostovic tíz, Stevan Sretenovic hat találattal, Andó Adrián nyolc védéssel zárt.

Az egyaránt négy vereséggel álló Balatonfüred és Fejér B.Á.L.-Veszprém közül előbbi az osztrák Alpla HC Hard otthonában lép pályára egy hét múlva, utóbbi a szlovák Tatran Presovot (Eperjes) fogadja, az egy sikerrel és három vereséggel rendelkező Ferencváros pedig az izlandi Valur Reykjavíkot látja vendégül.

Eredmény, csoportkör, 4. forduló, C csoport:
Sporting CP (portugál)-Balatonfüredi KSE 35-32 (17-17)
lövések/gólok: 50/35, illetve 50/32
gólok hétméteresből: 3/3, illetve 4/4
kiállítások: 6, illetve 6 perc

Korábban:
A csoport:
Fejér B.Á.L.-Veszprém – Montpellier HB (francia) 31-39 (16-25)

B csoport:
Ferencvárosi TC-TM Benidorm (spanyol) 32-33 (16-14)

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak