Musorujsag
Élő Eredmények

A Pick Szeged ismét magabiztos győzelmet aratott a Celje ellen a BL-ben

A Pick Szeged ismét magabiztos győzelmet aratott a Celje ellen a BL-ben

m4sport.hu
A Pick Szeged 36-28-ra nyert a szlovén RK Celje otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, szerdán.

Eredmény, csoportkör, 8. forduló, B csoport:
RK Celje PL (szlovén)-Pick Szeged 28-36 (13-20)
lövések/gólok: 45/28, illetve 47/36
gólok hétméteresből: 8/4, illetve 6/5
kiállítások: 14, illetve 10 perc

A Bajnokok Ligája második körében, a B csoport nyolcadik fordulójában a szlovén RK Celje Pivovarna Lasko otthonában lépett pályára a Pick Szeged férfi kéziladba csapata, amely a 240. BL fellépésük volt. A szlovén városban legutóbb 2019-ben találkoztak. A múlt héten Szegeden már megmérkőzött egymással a két klub, akkor 36–27-re nyertek a hazaiak.

A Szeged remek formában kezdte a mérkőzést, már a 9. percre négygólós előnyre tett szert. Az első játékrész közepén volt egy kisebb megingás Bánhidi Bencéék játékában, amikor az emberelőnyben játszó Celje kétgólosra dolgozta le addigi hátrányát. Ezt követően időt kért Juan Carlos Pastor, mielőtt még szorosabbá vált volna az állás. A folytatásban támadásban és védekezésben is magabiztos vendégek félidő végén már 20-13-ra vezettek.

A második félidőben a Szeged tartani tudta előnyét, vezetéséhez nem férhetett kétség, jelentős volt a különbség a csapatok illetve a kapusok teljesítményében is, a hazaiak egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen. A Szeged végül minimális különbséggel második  játékrészt is megnyerte, a meccset pedig nyolccal, 36-28-ra hozta.

A vendégeknél Bodó Richárd és Sebastian Frimmel hat-hat, Dean Bombac és Bánhidi Bence négy-négy gólt szerzett, Mirko Alilovic 12 védéssel zárt. A túloldalon Tilen Strmljan és Tim Cokan volt a legeredményesebb öt-öt találattal.

A két együttes 12. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a Szeged szempontjából két vereség, egy döntetlen, és immár kilenc győzelem.

A három sikerrel és öt vereséggel álló Szeged egy hét múlva a – júniusban BL-ezüstérmes – lengyel Kielcét fogadja a kilencedik fordulóban.

Borítókép: MTI/Ujvári Sándor

További tartalmak