Musorujsag
Élő Eredmények

Bíró Blanka: A szívünk vitt minket előre és az, hogy ilyen közönség előtt játszhattunk

Bíró Blanka: A szívünk vitt minket előre és az, hogy ilyen közönség előtt játszhattunk

m4sport.hu
Bíró Blanka, a Ferencváros női kézilabdacsapatának kapusa elégedetten értékelt a Győr ellen aratott győzelem után.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria hazai pályán 32-26-ra legyőzte a Győri Audi ETO csapatát a női kézilabda K&H Liga 7. fordulójában

A sikerhez elképesztő teljesítménnyel hozzájáruló, a második félidőben 11 védést bemutató Bíró Blanka így értékelt a lefújás után:

Nagy jelentősége volt, hogy ilyen közönség előtt léptünk pályára, ezt csak azt tudja átélni, aki itt van a pályán. Végig a szívünk vitt minket előre és az, hogy ilyen csarnokban játszhattunk. Amikor beálltam, éreztem a lányokon, hogy amit félidőben megbeszéltünk, hogy miben kell javítanunk a második játékrészben aszerint mentünk tovább, majd elindult egy folyamat és tudtunk építeni egymásra” – utalt arra, hogy a 16-16-os első félidő után a Fradi állva hagyta ellenfelét.

Az FTC kapusa arról is beszélt, hogy mit jelentett védekezésben a súlyos sérülést szenvedő Béatrice Edwige hiánya:

Az utóbbi időben érezhető, hogy nincs velünk, illetve, hogy van mit gyakorolnunk, akár a legutóbbi két BL-meccsre visszatekintve. Most viszont a legfontosabb, hogy az elmúlt két meccs szomorúságát kárpótolni tudtuk.

Bíró Blanka kiemelte, számára a Győr ellen játszani mindig különleges.

„Két nagyon fontos meccs van az évben, a Fradi-Győr és a Győr-Fradi.”

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Elek Gábor: A második félidőben engem is meglepett a támadójátékunk
A Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint Bíró Blanka kapusteljesítményének, a csapat második félidei támadójátékának és hihetetlen győzni akarásának, valamint a hazai közönségnek köszönhető, hogy sikerült négygólos hátrányból hat góllal legyőzni a Győrt a női kézilabda-bajnokság szerdai csúcsrangadóján.
Kézilabda
A Red Bull partnereként tér vissza a Ford?
Egyre több megbízható forrás számol be arról, hogy a Ford fontolóra vette, hogy 2026-ban visszatér a királykategóriába, mégpedig a korábban a Porschéval majd a Hondával is szóba hozott Red Bull partnereként.
F1 Hírek