Musorujsag
Élő Eredmények

Elek Gábor: A második félidőben engem is meglepett a támadójátékunk

Elek Gábor: A második félidőben engem is meglepett a támadójátékunk

m4sport.hu
A Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője szerint Bíró Blanka kapusteljesítményének, a csapat második félidei támadójátékának és hihetetlen győzni akarásának, valamint a hazai közönségnek köszönhető, hogy sikerült négygólos hátrányból hat góllal legyőzni a Győrt a női kézilabda-bajnokság szerdai csúcsrangadóján.

A címvédő ETO az első félidőben 14–10-re is vezetett, végül 32–26-ra a házigazda FTC nyert.

„Jól működött, amit elképzeltünk, főleg védekezésben – nyilatkozta Elek Gábor, a Ferencváros vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak. – Tudtuk, hogy az elején nehezebb lesz, de megbeszéltük, hogy maradjunk türelemmel és higgyünk abban, amit közösen kitaláltunk a második félidőre. Bíró Blanka teljesítménye nyilván kellett hozzá, valamint a második félidőben olyan támadójátékot játszottunk, ami engem is meglepett, ettől messze voltunk az Európa-bajnokság utáni időszakban” – utalt a tréner arra, hogy a ferencvárosi kapus 11 védést mutatott be.

„142 forduló van még hátra, de persze lépéselőnyben vagyunk, ezt mondhatjuk” – utalt Elek arra a felvetésre, hogy a Fradi nagy lépést tett a bajnoki cím elhódítása felé. A tréner hozzátette, „borzasztóan” meg akarták nyerni a Győr elleni meccset és onnantól, hogy elkezdtek hinni is ebben, jól is kézilabdáztak.

A szakember kiemelte a szurkolók szerepét is. „Amit ma itt teremtettek, az fantasztikus, de nem csak ma. Érden a Bukarest ellen is az utolsó három percben, az megható volt egy olyan mérkőzésen. Azt gondolom, hogy ez egyedi” – elevenítette fel a szombati, négy góllal elvesztett BL-meccset.

Az ihletett formában védő Bíró Blanka meccs utáni nyilatkozatában szintén a szurkolókat méltatta. „Nagy jelentősége volt, hogy ilyen közönség előtt léptünk pályára, ezt csak azt tudja átélni, aki itt van a pályán. Végig a szívünk vitt minket előre és az, hogy ilyen csarnokban játszhattunk. Amikor beálltam, éreztem a lányokon, hogy amit félidőben megbeszéltünk, hogy miben kell javítanunk a második játékrészben aszerint mentünk tovább, majd elindult egy folyamat és tudtunk építeni egymásra” – utalt arra, hogy a 16-16-os első félidő után a Fradi állva hagyta ellenfelét.

Dragana Cvijic el volt ragadtatva a közönségtől és a csarnok hangulatától. „Az ilyen pillanatokért igazoltam a Ferencvárosba, ezért a meccsért, a Győr ellen játszani hazai pályán. Mélyponton voltunk a két BL-mérkőzés után, elég rosszul játszottunk, de talpra álltunk, azt mondtuk egymásnak, hogy higgyünk egymásban és támogassuk egymást, legyünk egységesek, úgyhogy egységesen küzdöttünk, szerintem ez volt a mérkőzés kulcspontja. Minden pillanatát élveztem a mérkőzésnek, egyrészt azt szerettem volna, ha soha nem ér véget ez a mérkőzés, másrészt győzni akartam, amilyen gyorsan lehet. Nagyon boldog vagyok, még soha nem játszottam ilyen légkörben. Ez a közönség megérdemli azt a teljesítményt, amit ma nyújtottunk, megígérem, hogy továbbra is küzdeni fogunk, és igyekszünk úgy teljesíteni, ahogy ma” – tette hozzá a szerb beálló.

A korábbi Fradi-játékos, jelenleg a Győr színeiben szereplő Schatzl Nadine szerint a második félidő elején ment el a mérkőzés. „Amikor a Fradi felkapcsolt, mi pedig bent maradtunk az öltözőben. Aztán amikor kapcsoltunk, hogy menni kellene és oda kellene figyelni, hibát hibára halmoztunk és ziccereket hagyunk ki. Vissza kell néznünk a hibáinkat, és mennünk kell tovább. Gratulálok a Fradinak, mert megérdemelten győztek.”

Ambros Martín, az ETO vezetőedzője csapata első félidei teljesítményével elégedett volt, főleg támadásban. „A szünetben arról beszéltünk, hogy néhány dolgot a védekezésben ki kell javítanunk. A második félidő elején is megvoltak a lehetőségeink támadásban, de hibáztunk, viszont, a védekezés egyáltalán nem működött, miközben az ellenfél távoli lövései elkezdtek működni. Támadásban a beállósaink nagyon sok hibát vétettek, ezért egyre nőtt a különbség. Jelentős ez a hatgólos különbség, de sok van még hátra a bajnokságból mindkét csapat számára. Amennyiben olyan helyzetben fogunk találkozni április 1-jén, hogy ez a különbség még él, akkor természetesen mindent meg fogunk tenni, hogy ezt megpróbáljuk ledolgozni.”

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak