Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: dán edző érkezik Ambros Martín helyére a Győr női kézilabdacsapatához

Hivatalos: dán edző érkezik Ambros Martín helyére a Győr női kézilabdacsapatához

m4sport.hu
A Győri AUDI ETO KC hivatalos oldalán jelentette be, hogy a nyáron távozó Ambros Martín utódja a dán Ulrik Kirkely lesz vezetőedzőként.

A Győri Audi ETO nyáron megüresedő vezetőedzői posztjára több lehetséges jelölttel is tárgyalt Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője – írja a klub hivatalos honlapja. Az edzői szakma szűk elitjével történt tárgyalássorozatokat követően eldőlt, hogy a dán bajnok Odense jelenlegi trénere, Ulrik Kirkely veszi át a zöld-fehérek irányítását 2023 júliusában.

“Miután kiderült, hogy új vezetőedzővel kell majd nekivágnunk a következő évadnak megkezdtük a tárgyalásokat a posztra esélyes jelöltekkel. Az írásbeli, online és személyes megbeszéléseket is magában foglaló procedúra végén úgy döntöttünk, hogy a dán Ulrik Kirkely vezeti 2023 nyarától a Győri Audi ETO KC csapatát. Nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk, és tudom, hogy egy elkötelezett, sikeréhes és motivált tréner veszi át nyártól a gárda irányítását. Szakmai és emberi kvalitásai alapján egy remek trénert és embert ismertünk meg személyében, aki már válogatott és klubszinten is komoly tapasztalatokat szerzett edzői pályafutása során. 2+1 éves kontraktust írtunk alá, és bízom benne, hogy közösen minden célunkat elérjük” – nyilatkozta Endrődi Péter ügyvezető.

“Hatalmas megtiszteltetésnek tartom, hogy megkapom a lehetőséget a Győri Audi ETO KC irányítására. Az elmúlt évtized meghatározó csapatának vezetése nagy kihívás számomra, de nem vállaltam volna el a feladatot, ha nem hinnék abban, hogy közösen sikeresek lehetünk. A klub tradíciói és jelene is nagy elvárásokkal teli, és ugyanez igaz a jövőre nézve is. Már nagyon várom a közös munkát nyártól, de addig is jelenlegi feladatomra koncentrálok Odense-ben” – mondta Ulrik Kirkely az aláírást követően.

Az ETO-család kötelékébe nyáron csatlakozó dán tréner rutinos edzőnek számít. Válogatott szinten Japán női válogatottjának, illetve Szaúd-Arábia férfi csapatának volt trénere. A dán női kézilabda válogatottnak másodedzője volt Jan Pytlick mellett. Klubszinten az Odense csapatával dán bajnoki címet szerzett. 50 éves, házas, két gyermek édesapja. Az ETO néhány hete jelentette be, hogy nyáron távozik a csapatot irányító Ambros Martín.

Biztossá vált egy újabb játékos személye is a 2023/24-es szezonra. A klub megegyezett a brazil válogatott Bruna de Paulával, aki jövő nyáron a Metz kék-sárga szerelését cseréli fel zöld-fehér mezre. A villámgyors, a belső posztok mindegyikén bevethető játékos jelentős erősítése lesz a jövő évi keretnek.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megegyeznünk, és nyáron Győrbe igazolok. Az ETO csapata minden brazil kézilabdázónak ismerős, hiszen itt játszott Eduarda Amorim is. Hihetetlen, hogy azt, amiről egykor fiatalként csak álmodtam, nyártól valósággá válik. Ismerem a klubot, tudom, hogy mindig győzelemre törnek, és a legmagasabb célokért küzdenek. Ugyanez igaz rám is, éppen ezért nagyon várom már a közös munkát. Nyáron találkozunk Győrben, de addig is természetesen mindent megteszek jelenlegi csapatom sikeréért” – nyilatkozta Bruna de Paula.

Bruna de Paula (fotó: gyorietokc.hu)
Borítókép: Ulrik Kirkely (fotó: gyorietokc.hu)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek