Musorujsag
Élő Eredmények

Chema Rodríguez: Nem baj, hogy az ellenfeleink nem várnak tőlünk sokat, mi hiszünk magunkban és tudjuk, mit akarunk

Chema Rodríguez: Nem baj, hogy az ellenfeleink nem várnak tőlünk sokat, mi hiszünk magunkban és tudjuk, mit akarunk

m4sport.hu
Csütörtökön kezdi meg szereplését az olimpiai selejtezős világbajnokságon a magyar férfi kézilabda-válogatott. A rajt előtt a nemzeti csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez mondta el várakozásait.

Kicsit tényleg olyan érzése van az embernek, mint a 2020-as Európa-bajnokság előtt. Akkor sem várt tőlünk senki kiemelkedő eredményt, de alaposan megleptük a mezőnyt, és az utolsó fordulóig harcban voltunk a helyosztókért” – kezdte a MOL Csapatnak adott interjúját már a világbajnokság helyszínén Chema Rodríguez, aki a fent említett 2020-as tornán másodedzőként dolgozott a csapat mellett.

„A tavalyi, hazai rendezésű Európa-bajnokságon is láthattuk, hogy az eredménykényszer képes agyonnyomni a csapatot, úgyhogy nem vagyok szomorú amiatt sem, hogy az ellenfeleink sem várnak tőlünk sokat. A lényeg, hogy mi hiszünk magunkban, tudjuk, mit akarunk és elszántak vagyunk” – elemezte a csapat helyzetét a kapitány.

A legutóbbi világversenyen Portugáliát győzte le a magyar válogatott, viszont Izlandtól és Hollandiától is vereséget szenvedett, így nem jutott tovább csoportjából. Most ismerős arcok jöhetnek szembe Lékaiéknak, hiszen a portugálok és az izlandiak ezúttal is a mieink négyesébe kerültek, ugyanakkor Hollandiát felváltotta Dél-Korea.

„A csoportkör ezúttal még a szokottnál is fontosabb lesz, nemcsak a jó rajtot kell szavatolni, de nagyjából eldől az is, reménykedhetünk-e a céljaink elérésében, ugyanis a középdöntőben az aktuális Európa-bajnok, a házigazda Svédország is vár majd ránk, és onnan már csak két csapat jut tovább a negyeddöntőbe. Aki beragad a rajtnál, az az egész tornát veszélybe sodorja. Nem követhetjük el ezt a hibát!” – szögezte le Chema, aki a csoportbéli ellenfelekre is kitért. — Korea nagyon gyors, ellenük elsősorban lábbal kell majd felvennünk a versenyt, de fizikailag kemény ellenfél is, így nekünk is keményen kell játszanunk. Egyelőre mi is csak az első meccsel foglalkozunk, ha sikerül győznünk, nyugodtabban állhatunk neki a többi mérkőzésnek. De az első meccs mindig rendkívül fontos, és ez ránk most különösen igaz. Hollandia és Izland közül melyik erősebb? Hát ez nagyon nehéz kérdés, egyénileg talán egy kicsivel Izland, viszont a portugálok régóta játszanak együtt és az új játékosaik is a legmagasabb szinten kézilabdáznak. Nehéz különbséget tenni, de nem akarom kikerülni a kérdést, ezért azt mondom, számunkra talán Izland lesz nehezebb ellenfél a sebessége miatt.”

Chema Rodríguez szerint a csapat bízik magában (fotó: MTI/Kovács Tamás).

A szövetség az első hét helyet jelölte meg elvárásként a svédországi tornára, ehhez pedig nagyágyúkat is le kell győzni a vb során.

„Van itt a vébén nagyjából tizennégy csapat, akiknek ugyanaz a céljuk, és ha pusztán az döntene, hogy egyénileg melyik csapat áll jobb játékosokból, nem érhetnénk el a célunkat” – fogalmazott a spanyol szakember, hozzátette: a magyar válogatott már korábban is képes volt borítani a papírformát és világklasszis csapatokat győzött le.

A magyar válogatott már megérkezett a világbajnokság helyszínére, Kristianstadban játssza csoportmérkőzéseit. Szerencsére a csapaton belüli kohézió kiválónak mondható a rajt előtt.

„Sok öltözőben jártam már, de olyan szoros, családias kapcsolatot nem sok helyen láttam, mint a magyar válogatottnál. Sokat elmond, hogy amikor a játékosoknak pihenőidejük van, és elvonulhatnának, akkor is együtt maradnak, játszanak, beszélgetnek, húzzák egymást és sokat nevetnek. Ez az alapja annak, hogy a pályán képesek egymásért is küzdeni, és soha nem adják fel a harcot” – mondta büszkén Chema.

A 2023-as férfi kézi-vb legfontosabb tudnivalói (menetrend, csapatok, lebonyolítás, közvetítések) >>

A magyar válogatott keretelemzése >>

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

január 12., csütörtök, 18:00: Magyarország–Dél-Korea (M4 Sport)
január 14., szombat, 20:30: Izland–Magyarország (M4 Sport)
január 16., hétfő, 20:30: Portugália–Magyarország (M4 Sport)

Borítókép: Chema Rodríguez (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

További tartalmak