Musorujsag
Élő Eredmények

Magabiztos, nyolcgólos győzelemmel kezdte a világbajnokságot a férfi kézilabda-válogatott

Magabiztos, nyolcgólos győzelemmel kezdte a világbajnokságot a férfi kézilabda-válogatott

m4sport.hu
Az első félidő végén már tíz góllal vezetett Dél-Korea ellen, végül nyolcgólos különbségű győzelemmel rajtolt a férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságon.

Összefoglaló

Megkezdte szereplését a svéd-lengyel közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a férfi kézilabda-válogatott. Chema Rodríguez szövetségi kapitány döntése értelmében a Dél-Korea elleni első meccset Leimeter Csaba és Kovacsics Péter hagyta ki.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, D csoport:
Magyarország-Koreai Köztársaság 35-27 (21-11)
Kristianstad, v.: Belkhiri, Hamidi (algériaiak)
lövések/gólok: 58/35, illetve 44/27
gólok hétméteresből: 7/4, illetve 4/4
kiállítások: 16, illetve 6 perc
Magyarország:
Mikler – Lékai 7, Szita 2, Bánhidi 4, Sipos, Ancsin, Rodríguez 5, cserék: Bóka 3, Ilic 1, Rosta 5, Bodó 3, Hanusz 1, Bujdosó 3, Ligetvári 1, Székely, Szöllősi

A magyar együttes szerezte a találkozó első találatát, de a koreaiak gyorsan egyenlíteni tudtak. Ancsin Gábor ráijesztett a magyar szurkolókra, a 2. percben megsérült és az öltözőbe ment, de a félidő hajrájára már ismét a pályán volt. 2-2 után elléptek Lékaiaék, már 5-2-re is vezettek. A folytatásban is jobban játszott a magyar együttes, és a félidő közepén már ötgólos volt az előny.

A szünetre a helyzeteit jól kihasználó, a kapuban egy remekül – 35 százalékos hatékonysággal – védő Miklert maga mögött tudó és egy elég sokat hibázó ellenféllel szemben álló magyar együttes már tízgólos előnyben volt (21-11).

Rosta Miklós, valamint a dél-koreai Pak Jung Dzsun és Ri Szong Min a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság első fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország-Koreai Köztársaság mérkőzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 12-én. MTI/Kovács Tamás

Magyar gólokkal kezdődött a második játékrész, de a magyar kiállításoknak köszönhetően a koreaiak tudtak ezekre válaszolni, miközben több üres kapus lehetőséget is kihagytak. A 40. percre így is feljöttek nyolc gólra, amihez kellett az is, hogy három kimaradt hétméteresnél járt a magyar együttes.

A magyar kapuban Székely, a koreaiaknál Kim Dong-uk mutatott be több bravúros védést is, de tíz perccel a vége előtt továbbra is megvolt a nyolcgólos különbség. Az 58. percig kellett várni az első üres kapus koreai gólra, de ekkorra már eldőltek a lényegi kérdések, hiszen továbbra is nyolccal mentek Bodóék és ez a végére sem változott. A meccs emberének a koreaiak kapusát, Kim Dong-ukot választották.

(fotó: EPA/Johan Nilsson)

Lékai Máté hét, Rosta Miklós és Rodríguez Álvarez Pedro öt-öt góllal, Mikler Roland hat, Székely Márton öt védéssel járult hozzá a vártnál simább sikerhez. A magyarok – akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk – szombaton 20.30-tól Izlanddal, hétfőn 20.30-tól pedig Portugáliával játszanak, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

(fotó: MTI/Kovács Tamás)

Eredmények:, csoportkör, 1. forduló:
A csoport (Krakkó):
Irán-Chile 25-24 (13-11)
később:
Spanyolország-Montenegró 20.30

B csoport (Katowice):
Szlovénia – Szaúd-Arábia 33-19 (16-8)

C csoport (Göteborg):
Zöld-foki Köztársaság – Uruguay 33-25 (17-11)
később:
Svédország-Brazília 20.30

D csoport (Kristianstad):
korábban:
Magyarország-Koreai Köztársaság 35-27 (21-11)
később:
Portugália-Izland 20.30

Borítókép: Kristianstad, 2023. január 12. A magyar válogatott játékosai a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság elsõ fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország-Koreai Köztársaság mérkõzés után a svédországi Kristianstadban 2023. január 12-én. Magyarország-Koreai Köztársaság 35-27 (fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Akad feltörekvő tehetség, de sokat látott játékmester is – hét játékos, aki először léphet pályára kézilabda-világbajnokságon
Vannak olyan játékosok, akiknek már nem kell bizonyítaniuk, letették névjegyüket a sportág legnagyobb színpadán. Nikola Karabatic már a kilencedik alkalommal léphet pályára, Thierry Omeyer öt aranyérmet is nyert a franciákkal, Mikkel Hansen tűpontos, szélvészgyors lövései is segítették Dániát a címvédésben és Magnus Wislander, valamint a svéd aranygeneráció tagjai is beírták magukat a történelemkönyvekbe, de számos játékost fel lehetne sorolni, hosszú a lista. Azonban, mint minden tornán, most is vannak olyan játékosok, akik első kézilabda-világbajnokságukra készülnek: listánkon szerepelnek olyan nevek, akik fiatal koruk ellenére más nagy tornán már megcsillogtathatták tudásukat és tapasztaltabb, sokat látott játékosok is, akiknek még nem volt lehetőségük bemutatkozni a világbajnokságon.
Kézilabda
Összeszokottság, mesteri beállójáték, megújult Ancsin és kihasználatlan szélsők – bemutatjuk Chema Rodríguez első vb-keretét
Az elmúlt években már megszokott nevek alkotják majd a magyar férfi kéziválogaott keretét, az előzetesen megnevezett bő, harmincötös névsorból 18-an maradtak. Bemutatjuk, kik képviselhetik Magyarországot a 28. férfi kézilabda-világbajnokságon. Chema Rodríguez első tornájára készül szövetségi kapitányként, melyen a célkitűzés egyértelmű: olimpiai selejtezőtornát érő helyezés elérése.
Kézilabda