Musorujsag
Élő Eredmények

A DVSC és a Győr is hosszabbított egy-egy kulcsemberével

A DVSC és a Győr is hosszabbított egy-egy kulcsemberével

m4sport.hu
Két magyar női kézilabda élcsapat is szerződést hosszabbítást jelentett be: a Győri Audi ETO KC Estelle Nze Minko, a DVSC SCHAEFFLER Planéta Szimonetta kontraktusát toldotta meg.

Szerződést hosszabbít a Győri Audi ETO csapata és Estelle Nze Minko – tájékoztat a klub hivatalos honlapja. A nyáron lejáró szerződésű kiváló játékos számára nem volt kérdés, hogy zöld-fehérben folytassa a pályafutását, végül 1+1 éves kontraktust írt alá az ETO-val.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a közös történetünk a Győri Audi ETO-val tovább íródik. A személyes ambícióim teljes átfedésben vannak a klub által felvázolt tervekkel. Továbbra is a legfőbb célom, hogy Bajnokok Ligája győztes lehessek, amit szeretnék a csapattársaimmal itt Győrben közösen elérni”– nyilatkozta Estelle Nze Minko.

Estelle Nze Minko 2019 nyarán igazolt a Győri Audi ETO csapatához. A 31 éves irányító győri színekben eddig 135 tétmérkőzésen szerepelt és 560 gólt szerzett, ami 4,14-es meccsenkénti gólátlagot jelent. Magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes, a Bajnokok Ligájában eddig egy ezüst és egy bronzérmet tudhat magáénak.

MTI/Krizsán Csaba

A DVSC is 1+1 éves új szerződést ajánlott kulcsjátékosának, nevesül Planéta Szimonettának.

Planéta eddig 42 tétmérkőzésen lépett pályára Loki-mezben és 145 gólt szerzett. Debreceni játékosként került vissza a magyar válogatott keretébe, s szerepelt a 2021-es spanyolországi világbajnokságon. Első debreceni évében bronzérmet szerzett a DVSC SCHAEFFLER, az idei szezonban pedig egyre gólerősebben kézilabdázik. Három kulcsmérkőzésen (a Mosonmagyaróvár és a Vác elleni bajnokin, illetve a Nyköbing elleni EL-találkozón) is hét góllal járult hozzá a sikerhez. A 2022/23-as szezon eddig lejátszott bajnoki mérkőzésein Planéta Szimonetta szerezte a legtöbb akciógólt, 44-et. A jobbátlövő új szerződése egy plusz egy évre szól, azaz optimális esetben 2025-ig lesz a DVSC SCHAEFFLER játékosa.

„Nagyon boldog vagyok, örülök, hogy továbbra is számít rám a klub. Amikor szóba került a hosszabbítás, nem is volt kérdés, hogy maradok – mondta Planéta a szerződéshosszabbítás után. – Jól érzem magam a csapatban, jó a közösség, ez pedig nagyon fontos egy sportoló életében. A jövővel egyelőre nem szeretnék foglalkozni, most egy nagyon jó periódusban vagyunk, erre szeretnék koncentrálni!”

dvsc.hu

További tartalmak

Kapcsolódó hírek