Musorujsag
Élő Eredmények
×

Busszal teszi meg a szálloda és a csarnok közti 300 métert a svéd kéziválogatott a hazai vb-n

Busszal teszi meg a szálloda és a csarnok közti 300 métert a svéd kéziválogatott a hazai vb-n

m4sport.hu
Hiába lakik mindössze 300 méterre mérkőzései helyszínétől a svéd férfi kézilabda-válogatott a világbajnokságon, a csapat busszal fog érkezni a meccsekre Göteborgban.

A társházigazda svédek szövetségi kapitánya az Aftonbladet című lapnak elmondta, a furcsa utazásra a helyi televízió miatt van szükség, amely mindenképpen szeretne olyan felvételeket készíteni, amelyeken a játékosok kiszállnak a buszból a mérkőzés előtt. „Így legalább a lényegre tudunk koncentrálni” – tette hozzá Glenn Solberg.

Az irányító Jim Gottfridsson ezt bővebben is kifejtette, szerinte ugyanis meccs előtt „nincs idő 55 szelfire”, márpedig egy hazai rendezésű vb-n gyalogosan érkezve valószínűleg letámadnák őket a szurkolók.

A drukkerek között egyébként nem aratott osztatlan sikert a 300 méteres buszozás ötlete, egyesek környezetvédelmi szempontok miatt kritizálták a döntést, míg mások éppen azt nehezményezik, hogy egy hazai rendezésű világversenyen lehetne közvetlenebb kapcsolat is a játékosok és a közönség között.

A svéd válogatott számára nem újdonság ez a helyzet, a 2022-es Európa-bajnokságon ugyanis hiába volt közvetlenül a csarnok mellett a szállodájuk Pozsonyban, akkor is busszal érkeztek a meccsre a kiszállós felvételek kedvéért.

Az Európa-bajnok svédek Brazília nyolcgólos legyőzésével kezdték a világbajnokságot a C csoportban, amelynek még Uruguay és a Zöld-foki Köztársaság a tagja.

Borítókép: Jim Gottfridsson és Thiagus dos Santos a svéd–brazil vb-csoportmeccsen (Fotó: EPA/Bjorn Larsson Rosvall)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Összeszokottság, mesteri beállójáték, megújult Ancsin és kihasználatlan szélsők – bemutatjuk Chema Rodríguez első vb-keretét
Az elmúlt években már megszokott nevek alkotják majd a magyar férfi kéziválogaott keretét, az előzetesen megnevezett bő, harmincötös névsorból 18-an maradtak. Bemutatjuk, kik képviselhetik Magyarországot a 28. férfi kézilabda-világbajnokságon. Chema Rodríguez első tornájára készül szövetségi kapitányként, melyen a célkitűzés egyértelmű: olimpiai selejtezőtornát érő helyezés elérése.
Kézilabda