Musorujsag
Élő Eredmények

Amikor minden összeáll: kiváló kapusteljesítmény és a kulcspillanatokban kitűnő átlövőjáték izlandi skalpot ért a kézivébén

Amikor minden összeáll: kiváló kapusteljesítmény és a kulcspillanatokban kitűnő átlövőjáték izlandi skalpot ért a kézivébén

m4sport.hu
Chema Rodríguez győztes mentalitást hozott a csapatba, ami plusz energialöketet adott a szombati, Izland elleni világbajnoki csoportmeccs hajrájára. Mikler Roland legszebb éveit elevenítette fel, átlövőink pedig felnőttek a feladathoz, kíméletlenül lőtték szét Viktor Hallgrímsson kapuját.

Az első félidő után úgy tűnt, nem reménykedhetünk győzelemben, majd a másodikban, különösen az utolsó negyedórában, amikor csupán három gólt kapott a magyar válogatott minden megváltozott. Átlövőink remekeltek, és tulajdonképpen elosztották a felelősség terhét, hiszen a találkozó teljes egészét jó lövőjáték jellemezte. Szita Zoltán és Bodó Richárd végig veszélyesen játszott, ketten együtt hét gólt szereztek, ami megteremtette annak lehetőségét, hogy többször hozzák játékba a beállókat, akik szintén magabiztosan értékesítették helyzeteiket, de ehhez már hozzászokhattunk.

Bodó három, Szita négy góllal zárta a találkozót, de a másik oldalon Ancsin Gábor teljesítménye is példaértékű volt szombaton.

A Tatabánya játékosa jelenleg a válogatott elsőszámú jobbátlövője, egy csípősérülést szedett össze az első csoportmeccsen Dél-Korea ellen, a játékot azonban vállalni tudta. És milyen jól tette! Hibái ellenére jó játékot mutatott, a döntő pillanatokban bátran vállalkozott lövésre. Nyolc kísérletéből hat gólt szerzett, a csapat legeredményesebb játékosa volt Izland ellen.

Mikler Roland legjobb formáját elevenítette fel a legjobbkor, kilenc lövést is hárított, elévülhetetlen érdeme volt a felzárkózásban, majd a fordításban is.

A magyarok – akiknek a célja a legjobb hét közé jutás – csütörtökön 35–27-re nyertek a Koreai Köztársaság ellen, hétfőn 20.30-tól Portugália ellen zárják a csoportkört, a göteborgi középdöntőben pedig az Európa-bajnok Svédországgal, valamint Brazíliával és a Zöld-foki Köztársasággal találkoznak.

A csoport állása:
1. (és már továbbjutott) Magyarország 4 pont (65–55)
2. Portugália 2 (58–54)
3. Izland 2 (58–56)
4. Koreai Köztársaság 0 (51–67)

Borítókép: Facebook_Magyar kézilabda-válogatott

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

„Gulyást csinálunk belőlük!” – Izlandon korán örültek, már a félidőben biztosra vették kéziválogatottjuk győzelmét
Az izlandi krikettszöveteség talán mindenkinél korábban örült kéziválogatottjuk Magyarország elleni győzelmének a világbajnokságon. Már a mérkőzés szünetében, ötgólos Izland-előnynél közzétettek egy posztot, végül a magyar válogatott fordított és 30–28-ra <a href="https://m4sport.hu/kezilabda/cikk/2023/01/14/hatalmasat-forditva-verte-izlandot-a-ferfi-kezivalogatott/" target="_blank" rel="noopener">győzött</a>.
Kézilabda
Videó: ezt biztosan nem így akarta, saját kapujába ütötte a labdát a világbajnokságon a montenegrói kézis
Kézilabdában viszonylag ritkán látható, hogy egy játékos öngólt lő. A montenegrói válogatott játékosának, Vuk Lazovicnak azonban sikerült olyan szerencsétlenül beleütni a labdába, hogy védhetetlenül hullott saját kapujába. Pedig az ellenfél, Irán kapus nélkül támadott, könnyen szerezhetett volna a megfelelő kapuba Montenegró.
Kézilabda