Musorujsag
Élő Eredmények

Chema Rodríguez: Igyekszünk meglepni a portugálokat

Chema Rodríguez: Igyekszünk meglepni a portugálokat

m4sport.hu
A magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a késői időpont ellenére igyekeztek kiélvezni az Izland elleni győzelmet, de jelenleg a játékosok számára a pihenés, a szakmai stáb számára pedig a portugálok elleni meccsre történő felkészülés a legfontosabb feladat.

A világbajnokságot Dél-Korea nyolcgólos legyőzésével kezdő magyar csapat szombaton hatalmas bravúrt végrehajtva, hatgólos hátrányból fordítva nyert Izland ellen a csoportkör második fordulójában, hétfőn 20.30-tól pedig Portugáliával találkozik – a mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Chema Rodríguez szövetségi kapitány az M4 Sportnak elmondta, a meccs után már nagyon késő volt, de igyekeztek kiélvezni a győzelem hangulatát és beszélgettek kicsit a siker után. A spanyol tréner szerint nagy győzelem volt ugyan a szombati, de nem a vb-döntőt nyerték meg, ez csak egy meccs volt a sok közül. „Hátravan még egy küzdelem és legalább ugyanekkora erővel szeretnénk folytatni tovább” – fogalmazott.

„A játékosoknak most a pihenés a legfontosabb, hiszen erre van szükségük ahhoz, hogy megfelelően tudjanak regenerálódni, mi pedig a stábbal felkészülünk a portugálok elleni mérkőzésre – mondta Chema Rodríguez, aki a magyar válogatott mellett a Benficát is irányítja, így jól ismeri a portugál játékosokat. – Természetesen ismerem a portugál játékosokat, ugyanakkor ők is ismernek engem, tudják, milyen a játékstílusom. A válogatottjukban ott vannak a Benficából a játékosaim, de ez egy új meccs, egy új szituáció, biztosan máshogyan készülnek fel, mint ahogyan mi is igyekszünk majd újat mutatni.”

A szövetségi kapitány szoros mérkőzésre számít hétfőn, amelyen sokat számíthatnak az apró részletek. „Oda kell ezekre figyelnünk, reméljük, hogy ezt majd a saját javunkra tudjuk fordítani, hiszen ez a legfontosabb. Kiemelkedő csapatuk van, azt gondolom, hogy olyan tizenhat játékossal rendelkeznek, akik közül mindegy, ki van éppen a pályán, a játékuk szinte sosem megy lejjebb. Négy balátlövőjük, három beállósuk és két irányítójuk van, így teljesen mindegy, hogyan forgatják a csapatot a pályán, ugyanolyan minőséget tudnak nyújtani” – mondta a tréner az M4 Sportnak.

Az M4 Sportnak nyilatkozó Bodó Richárd kiemelte a csapategységet, szerinte Izland ellen mindenki hozzátette a magáét, ez kellett a sikerhez. Ugyanakkor kiemelte, a portugálok stílusa kevésbé fekszik a magyaroknak, mint az északiaké.

Borítókép: Chema Rodríguez (Fotó: EPA/Johan Nilsson)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Lékai nem ünnepelhetett a többiekkel, a doppingszobában töltötte az estét a bravúros Izland-verés után
Lékai Máté ünneplés helyett a doppingszobában töltötte a szombat estét, miután a magyar férfi kézilabda-válogatott nagy bravúrral <a href="https://m4sport.hu/kezilabda/cikk/2023/01/14/hatalmasat-forditva-verte-izlandot-a-ferfi-kezivalogatott" target="_blank" rel="noopener">30–28-ra legyőzte Izlandot</a> az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének második fordulójában, Kristianstadban.
Kézilabda
„Gulyást csinálunk belőlük!” – Izlandon korán örültek, már a félidőben biztosra vették kéziválogatottjuk győzelmét
Az izlandi krikettszöveteség talán mindenkinél korábban örült kéziválogatottjuk Magyarország elleni győzelmének a világbajnokságon. Már a mérkőzés szünetében, ötgólos Izland-előnynél közzétettek egy posztot, végül a magyar válogatott fordított és 30–28-ra <a href="https://m4sport.hu/kezilabda/cikk/2023/01/14/hatalmasat-forditva-verte-izlandot-a-ferfi-kezivalogatott/" target="_blank" rel="noopener">győzött</a>.
Kézilabda
Videó: Mikler őrületes bravúrjai, amikkel kifogott az izlandiakon
Mikler Roland a mérkőzés hajrájában végképp lehúzta a rolót az izlandi lövések előtt: így oroszlánrészt vállat a férfi kézilabda-válogatott fordításából, amelynek köszönhetően a magyar csapat két pontot már biztosan magával visz az Európa-bajnokság középdöntőjébe.
Kézilabda