Musorujsag
Élő Eredmények
×

Székely Márton: Ez a portugál henger ma bedarált minket

Székely Márton: Ez a portugál henger ma bedarált minket

m4sport.hu
A magyar férfi kézilabda-válogatott 27-20-ra kikapott Portugáliától az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, hétfőn Kristiandtadban, így csoportja harmadik helyén végzett és két pontot visz magával a középdöntőbe. A mérkőzés után érthetően nagyon csalódottan értékelték a mérkőzést a nemzeti csapat játékosai.

Bodó Richárd:
„Azt érzem, hogy nagyon lassan kezdtük ezt a mérkőzést, így ezt nem lehet. A portugál csapat jó játékosokkal van tele, megérezték, hogy nyerhetnek. Főleg az elején, szinte minden szituációban odaadtuk nekik a labdát. Utána nem sikerült felállnunk, mint Izland ellen. Az elejét rontottuk el, a többi már úgy ment, ahogy azt megbeszéltük. Belelkesedtek, megérezték, hogy nyerhetnek, és nyertek is. Gratulálok nekik, de haragszom magunkra. Van még meccs, mennünk kell tovább, készülünk a svédekre, amely még erősebb csapat papíron, ez van.”

Bánhidi Bence:
„Azt nem értem, hogy tegnapelőtt teljesen máshogy játszottunk, és hogy tudjuk ezt így megcsinálni, mintha nem is ugyanaz a csapat lett volna a pályán. Csalódott vagyok, mert egy óriási sanszot szalasztottunk el. Tény és való, hogy a középdöntőben még van három nagyon fontos mérkőzés, de azt gondolom, hogy ez a portugál csapat verhetőm lett volna, ha odafigyelünk az első félidőben.”

Székely Márton:
„Nehéz szavakat találni. Nem éreztem a levegőben, hogy így fogunk belemenni a mérkőzésbe, ahogy azt sem, hogy egyből pirosat kap Sipi (Sipos Adrián). Azt sem láttam előre, hogy felnézek az eredményjelzőre és hirtelen 10-2-öt látok ott kiírva. Tény és való, hogy nem kezdhetünk így egy mérkőzést, semmilyen szintes sem, legyen az NB I, Európa-bajnokság vagy világbajnokság. Főleg akkor nem, ha egy ilyen meccs az első pozícióról szól, ki nyerheti meg a csoportot. Tipikus magyar történet, hogy körbeverés van, és mi jövünk ki a legrosszabbul, minden szempontból. Ebből fel kell állnunk. Ma sem adtuk fel a legvégéig küzdöttünk. Ez a portugál henger ma bedarált minket. Nagyon jól játszottak.”

Borítókép: Székely Márton (m4sport.hu)

További tartalmak