Musorujsag
Élő Eredmények

Izlandnak nem okozott gondot a Zöld-foki Köztársaság a csoportunkban a kézi-vb középdöntőjében

Izlandnak nem okozott gondot a Zöld-foki Köztársaság a csoportunkban a kézi-vb középdöntőjében

m4sport.hu
Az izlandi válogatott 40–30-ra legyőzte a Zöld-foki Köztársaság csapatát az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, szerdán, Göteborgban. Az 1. csoportban Franciaország könnyedén nyert Montenegró ellen 35–24-re.

 

A középdöntő első csoportjában izgalmas mérkőzésen csapott össze Franciaország és Montenegró. Az immár 6 pontos franciáknak már az első félidőben sikerült háromgólos előnyre (16–13) szert tenniük, amit a meccs végéig egészen tizenegy gólra növeltek, s végül 34–25-re diadalmaskodtak.

A találkozó legerdeményesebb játékosa, a francia Melvyn Richardson volt tíz találattal.

A magyar válogatottal azonos csoportban lévő Zöld-foki Köztársaság Izlanddal mérkőzött meg Göteborgban. Az izlandi együttes papírformát igazolva magabiztosan hozta az összecsapást a nulla ponttal a csoport hatodik helyén álló ellenfelével szemben. Az izlandiak végig vezetve felőrölték ellenfelüket, s magabiztos 40–30-as végeredményt állítottak be.

A meccs legeredményesebbje a Zöld-foki Köztársaság együttesében szereplő Delcio Pina 11 góllal.

A világbajnokság alsó házának (Elnök-kupa) első mérkőzésén Uruguay és  Dél Korea harcolt a győztesnek járó két pontért, ezt az összecsapást Dél-Korea 37–30-ra nyerte.

 

Borítókép: EPA/Adam Ihse

További tartalmak