Musorujsag
Élő Eredmények

Chema Rodríguez szerint a vb eddigi legnehezebb meccse lesz a brazilok elleni középdöntő

Chema Rodríguez szerint a vb eddigi legnehezebb meccse lesz a brazilok elleni középdöntő

m4sport.hu
Lehet, hogy nem olyan erős a brazil válogatott, mint a svéd, de a pénteki lesz a válogatott eddigi legnehezebb meccse a férfi kézilabda-világbajnokságon – véli Chema Rodríguez szövetségi kapitány, aki a Svédország elleni vereség másnapján nyilatkozott az M4 Sportnak.

„Tíz napja vagyunk itt, de olyan érzés, mintha egy hónap telt volna el – kezdte a válogatott pihenőnapján Chema Rodríguez. – Sokat dolgoztunk azóta, nyolc nap alatt négy meccset játszottunk, ami nagyon sok, és ebből öt lesz tíz nap alatt. Persze, ha nyersz, akkor könnyebb a hangulat miatt, de ez az erőltetett menet minden csapatnak nehéz, nemcsak nekünk.”

„Tudjuk, hova akarunk eljutni, és van esélyünk, hogy két győzelemmel negyeddöntőbe jussunk, márpedig a torna előtt ezt tűztük ki célul” – tette hozzá.

Minden bizonnyal a szövetségi kapitány is hálás a brazil válogatottnak, amely szerdán pontot rabolt Portugáliától a középdöntő első fordulójában, amivel – mint számolgatós cikkünkből is kiderül – helyzetbe hozta a magyarokat, miközben persze versenyben tartotta magát is.

A dél-amerikaiak segítségét így aztán egyúttal intő jelnek is vehetjük: egész meccsen kiegyensúlyozottan kézilabdáztak a magyar csapatot az utolsó csoportmeccsen bedaráló portugálok ellen, de ez nem lepte meg Chemát, aki elsősorban a védekezésüket emelte ki.

„Nagyon-nagyon nehéz meccs lesz. Talán ez eddigi legnehezebb a vb-n. Lehet, hogy nem olyan erősek, mint a svédek, de rendkívül masszív a védelmük. Hatos falat védekeznek, amelyen nagyon nehéz áttörni, jól blokkolnak, de meccsen belül is könnyen váltanak 5-1-es védelemre. Meg kell próbálnunk hatástalanítani a támadásaikat, és gyors indításokkal megverni őket” – adta meg a győzelem receptjét.

A világbajnokságon a legjobb hét közé jutást célul tűző magyar válogatott a csoportkörben a Koreai Köztársaságot 35-27-re, Izlandot 30-28-ra legyőzte, viszont Portugáliától 27-20-ra kikapott, így két pontot vitt magával a középdöntőbe, ahol Svédországtól 37-28-as vereséget szenvedett.

A magyarok pénteken 18 órától Brazília, vasárnap 15.30-tól pedig a Zöld-foki Köztársaság együttesével játszanak. A negyeddöntőbe a csoport első két helyezettje jut.

Borítókép: EPA/Johan Nilsson

További tartalmak