Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: a svédek rutinos kapusa kicsit begőzölt, két percet pihenhetett utána

Videó: a svédek rutinos kapusa kicsit begőzölt, két percet pihenhetett utána

m4sport.hu
A svéd férfi kézilabda-válogatott a lengyelekkel közös rendezésű világbajnokságon fontos 35-30-as győzelmet aratott Izland felett középdöntő csoportjában, amelyben a magyar nemzeti csapat is szerepel, bebiztosítva helyét a negyeddöntőben. A meccs végig izgalmasan alakult, és a játékosokban is alaposan dolgozott az adrenalin.

Erre ékes példát adott a 32. perc történése, amikor a svédek 36 éves kapusa, Andreas Palicka ziccert védett, majd szerette volna gyorsan indítani csapata ellentámadását, de a labda az izlandi Vidarsson alá szorult, aki így megakadályozta a hazaiak kapitányának tervét.

Palicka rendesen begurult attól, hogy nem tudja elvenni a labdát, ritkán látható agresszív stílusban próbálta ellenfele alól kivenni azt. Az eset után a játékvezetők videóztak, végül kiküldték két percre pihenni a magából pár pillanatra kikelt svédet.

A svédek végül megnyerték a meccset, többek között Palicka 11 védésének köszönhetően, és az utolsó, Portugália elleni középdöntő-meccstől függetlenül már a nyolc közé jutottak.

Borítókép: Ellidi Snaer Vidarsson (b) és Andreas Palicka (EPA/Bjorn Larsson Rosvall)

További tartalmak