Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mikler Roland sérülése miatt változott a férfi kéziválogatott vb-kerete

Mikler Roland sérülése miatt változott a férfi kéziválogatott vb-kerete

m4sport.hu/MTI
Leimeter Csabát a pénteki, brazilok elleni mérkőzés előtt Svédországba kiutazó kapus, a HSA-NEKA játékosa, Palasics Kristóf váltja Chema Rodríguez szövetségi kapitány együttesében - számolt be pénteken a Magyar Kézilabda Szövetség weboldala.

A magyar csapat azért volt kénytelen változtatni, mert Mikler Roland összeszedett egy ujjsérülést a Svédország elleni középdöntőn.

Az nem világos, hogy a 38 éves kapus tudja-e vállalni a játékot péntek este a brazilok ellen, a szakmai stáb mindenesetre elővigyázatosságból a változtatás mellett döntött, amivel a válogatott kihasználta első cserelehetőségét a 18 fős keretben.

Leimeter kiválása nem rázza meg a csapatot, hiszen a PPD Zagreb jobbátlövője egy percet sem játszott a magyarok eddigi négy meccsén.

A világbajnokságon a legjobb hét közé jutást célul tűző magyar válogatott a csoportkörben a Koreai Köztársaságot 35-27-re, Izlandot 30-28-ra legyőzte, viszont Portugáliától 27-20-ra kikapott, így két pontot vitt magával a középdöntőbe, ahol Svédországtól 37-28-as vereséget szenvedett.

A magyarok pénteken 18 órától Brazília, vasárnap 15.30-tól pedig a Zöld-foki Köztársaság együttesével játszanak. A negyeddöntőbe a csoport első két helyezettje jut.

Borítókép: MKSZ/Kovács Anikó

További tartalmak