Musorujsag
Élő Eredmények
×

Egyetlen magyar került fel a világ legjobb kézilabdázóinak listájára

Egyetlen magyar került fel a világ legjobb kézilabdázóinak listájára

MTI
Bánhidi Bence, a Szeged válogatott beállója a 29. helyre került a világ legjobb férfi kézilabdázóit rangsoroló összeállításban, amit a norvég TV2 készít el minden januárban.

A 25 éves játékos egy évvel ezelőtt 17. lett a listán, amelyen több magyar idén sem kapott helyet.

A jelenleg Magyarországon kézilabdázó légiósok közül Rasmus Lauge Schmidt, a Veszprém dán irányítója, egyben csapatkapitánya a 15., Omar Jahja, a Veszprém egyiptomi jobbátlövője a 19., Rodrigo Corrales, a Veszprém spanyol kapusa a 24., Dean Bombac, a Szeged szlovén irányítója a 32., Kentin Mahé, a Veszprém francia irányítója a 40., míg Bjarki Már Elísson, a Veszprém izlandi balszélsője a 42. helyen végzett.

A világ legjobbja – akárcsak tavaly – a Barcelona francia jobbátlövője, Dika Mem lett. A második helyre Jim Gottfridsson, a Flensburg svéd irányítója, a harmadikra pedig Alex Dujshebaev, a Kielce spanyol jobbátlövője került.

Borítókép: Kristianstad, 2023. január 14. Bánhidi Bence, a magyar (j) és Ómar Ingi Magnússon, az izlandi válogatott játékosa a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság második fordulójában, a D csoportban játszott Magyarország - Izland mérkőzésen a svédországi Kristianstadban 2023. január 14-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak