Musorujsag
Élő Eredmények
×

Brazília kétszer is visszajött a meccsbe, de a magyar kéziválogatott nagyot küzdve nyert, s életben tartotta továbbjutásról szőtt álmait a vb-n

Brazília kétszer is visszajött a meccsbe, de a magyar kéziválogatott nagyot küzdve nyert, s életben tartotta továbbjutásról szőtt álmait a vb-n

m4sport.hu
A magyar férfi kézilabda-válogatott 14–14-es első félidő után 28–25-re legyőzte Brazíliát az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, pénteken Göteborgban, a 2. csoportban.

 

A mérkőzés összefoglalója

Chema Rodríguez: A játékosoknak sokat köszönhetünk, hogy ilyen nyomás mellett, ilyen pillanatokban így teljesítettek

Így látták a brazilok elleni középdöntőt Mikler Rolandék

Eredmény, középdöntő, 2. forduló, II. csoport
Magyarország-Brazília 28-25 (14-14)
Göteborg, v.: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak)
lövések/gólok: 45/28, illetve 48/25
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 3/2
kiállítások: 12, illetve 6 perc
Magyarország:
Mikler – Bóka 6, Bodó 4, Lékai 7, Bánhidi 2, Ancsin 6, Rodríguez 1, cserék: Sipos, Ilic 1, Hanusz, Szita, Rosta 1, Ligetvári, Székely

A magyarok 18 fős keretéből ezúttal Bujdosó Bendegúz és Kovacsics Péter maradt ki, a kisebb ujjsérüléssel bajlódó Mikler Roland viszont a kezdőcsapatban kapott helyet. Nagyszerűen kezdte Chema Rodríguez együttese a mérkőzést, s tizenkét perc után már hattal, 9–3-ra ment.

Mikler remekül védett, sorra hárította a brazil ziccereket.

A játékrész második felére azonban visszaesett a mieink védekezés-, valamint támadásbeli hatékonysága is, a brazilok ezt kihasználva visszajöttek az összecsapásba, egy utolsó percben kapott gól után pedig 14–14-es állással vonulhattak a félidőre a csapatok.

A második etap gyors gólváltással indult, a 34. percben pedig már újfent vezetett a magyar csapat (17–16) – ezek a mi perceink voltak, Brazília ugyanis sorra hagyta ki a lehetőségeit. A 38. percben Chema alakulata elveszítette Sipos Adriánt, aki harmadik kiállítása után végleg az oldalvonal mellé kényszerült. A 39. percben Mikler helyére beálló Székely Márton egyből egy hetes kivédésével kezdett.

A negyvenedik percre Magyarország háromgólos előnnyel fordulhatott rá (21–18), öt perccel később a különbség már négy volt (23–19) – ebben az idpszakban a magyar együttes összeszedetten és élesen játszott, védekezésben és támadásban is hatékonyan teljesített, ami rendre brazil hibát eredményezett: a 46. percre már úgy vezettünk öttel, hogy emberhátrányos helyzetet hoztunk 2–0-val.

Az utolsó negyed órára a cél egyértelmű volt: megtartani fórunkat, s megnyerni a mérkőzést.

A 47. percben a vb első találkozóján csípősérülést szenvedett Ancsin Gábor maradt lent, az átlövő a gyomrát fogva, támogatással sétált le a pályáról.

Az 53. percre kicsit kiengedtünk, majdnem elfogyott az előnyünk, Brazília visszajött 25–24-re – a magyar támadások elkezdtek akadozni, a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Az 57. percben még mindig 25–24 állt az eredményjelzőn, szerencsénkre viszont a brazilok is folyamatosan bakiztak.

Mikler kulcspillanatban parádés bravúrt mutatott be, s Lékai Máté rögtön betalált, így a hajrá 26–24-ről következhetett: míg ellenfelünk szétesett, addig Lékai zsinórban háromszor is eredményes volt, így a magyar válogatott végül nagyot küzdve 28–25-re nyert, s életben tartotta továbbjutásról szőtt álmait.

A braziloknál Hugo Bryan Monta Da Silva hat, Jean Pierre Dupoux öt, Gustavo Rodrigues négy gólt lőtt, Mikler Roland 13, Székely Márton egy, Leonardo Tercariol hét, Rangel da Rosa három védéssel zárt. A két együttes hetedik egymás elleni mérkőzésén a hetedik magyar siker született.

A magyarok – akiknek a legjobb hét közé jutás a céljuk – a csoportkörben a Koreai Köztársaságot 35–27-re, Izlandot 30–28-ra legyőzték, Portugáliától 27–20-ra kikaptak, így két pontot vittek magukkal a középdöntőbe, ahol Svédországtól 37–28-as vereséget szenvedtek, vasárnap 15.30-tól pedig a Zöld-foki Köztársaság ellen lépnek pályára.

A negyeddöntőbe a csoport első két helyezettje jut.

 

Borítókép: EPA/Adam Ihse

További tartalmak

Kapcsolódó hírek