Musorujsag
Élő Eredmények

Mikler Roland: Szerencsére nem tört el csont az ujjamban, csak szalagszakadás van benne

Mikler Roland: Szerencsére nem tört el csont az ujjamban, csak szalagszakadás van benne

m4sport.hu
A magyar férfi kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Brazíliát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, pénteken Göteborgban, ezzel megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra. A mérkőzés után a nemzeti csapat játékosai hullámzó meccsről, és megérdemelt győzelemről beszéltek.

„Ez egy csapatmunka volt. Nagyot küzdöttünk, nyilván nem volt hibátlan a játék. Többször is elhúztunk négy góllal, az első és a második félidőben is, de mindkét játékrészben kihagytunk ziccereket, amikor eldönthettük volna a mérkőzést, de visszaengedtük őket. Megint túl sok volt a kiállítás, sokat játszottunk emberhátrányban, ami nem egyszerű. A lényeg, hogy nyertünk. Az ilyen téttel bíró meccseken a győzelem a lényeg. A játék minősége lehetne jobb, de most inkább örüljünk annak, hogy nyerünk. Van még egy meccsünk a középdöntőben, nyerjük meg azt is, aztán meglátjuk, hogy az mire lesz elég” – nyilatkozta a hét gólt dobó Lékai Máté.

„Nagyon kemény mérkőzés volt. Azt éreztem játék közben, hogy ’most megvan, most megvan’, de belehibáztunk és mindig visszajöttek. Így építkezhettünk újra meg újra. Annak örülök, hogy ennyiszer újra fel tudtunk állni, és túl tudtuk tenni magunkat egy-egy rossz döntésen. A ziccerek kihasználásában nem voltunk hatékonyak, erre jó lenne odafigyelnünk, bár egyre fáradtabbak vagyunk. Ezt muszáj rendbe raknunk” – értékelte a győzelmet a remekül játszó Ancsin Gábor.

„Arra készültünk, hogy egy nagyon nehéz meccset fogunk játszani Brazília ellen, hiszen nagyon jól védekeznek. Szerencsére a mi védekezésünk rendben volt, abból tudtunk sok könnyű gólt szerezni mindkét félidőben. Meg tudtuk valósítani azt a négy-öt gólos előnyt, amire készültünk, de akkor belehibáztunk, amikor meg lehetett volna roppantani az ellenfelet. Szerencsére a végén helyén volt a szívünk, és úgy érzem, hogy magabiztos győzelmet arattunk” – mondta elégedetten az öt gólt szerző Bóka Bendegúz.

„Az elmúlt 48 óra nagyon kemény volt. A svédek ellen az utolsó lövésnél eltalálták a műtött kezemet, amely ugyanilyen szituációból tört el, de hála istennek most nem törött el a csont, csak a szalag szakadt el. Megpróbáltunk mindent megtenni, amiért külön köszönet az orvosi stábnak, mert emberfeletti munkát végeztek minden kezelésnél. Az utolsó edzésen próbáltuk védeni a kezemet, úgyhogy most álltam azóta először kapuba. Úgy voltam vele, hogy ’fáj-fáj, de csináljuk’, az adrenalin pedig dolgozott az utolsó pillanatig. Lehet, hogy este már fájni fog… Láttuk, hogy a brazilok a portugálok ellen is nagyon jó mérkőzést játszottak, a veszített ponttal a portugálok hátrányba is kerültek a hármas körbeverésben, ezt elrontották maguknak. Tudtuk, hogy a brazil válogatottal nem lesz könnyű dolgunk. A mérkőzés folyamán is lehetett érezni, hullámzó volt az egész. Jól kezdtünk, elmentünk, aztán a félidő vége nagyon rosszul sikerült, de ott úgy voltunk vele, van még 30 perc, csak valahogy a végén vezessünk. Pont így is történt: voltak jó szakaszaink, aztán visszajöttek, a végén pedig nekünk volt egy jó szakaszunk, amivel győzni tudtunk. Nagyon boldog vagyok. Egyre fáradtabbak vagyunk, egyre több ilyen szakasz lesz, de jó lenne ezeket kiegyenlíteni és sokkal egyenletesebben, jobban játszani. Ez benne van a fiatalságunkban, a fáradtságunkban, esetleg a rutintalanságunkban, hogy van, amikor inkább a szív dönt, nem pedig a fej” – mondta a roppant nehéz győzelmet követően egyébként nagyon rutinos kapusunk, Mikler Roland.

Borítókép: Mikler Ronald (m4sport.hu)

További tartalmak