Musorujsag
Élő Eredmények
×

Katar sem jelentett akadályt, továbbra is hibátlan, és már biztos negyeddöntős Norvégia a kézi-vb-n

Katar sem jelentett akadályt, továbbra is hibátlan, és már biztos negyeddöntős Norvégia a kézi-vb-n

MTI
Norvégia 30-17-re legyőzte Katart szombaton az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában Malmőben, ezzel biztosította helyét a negyeddöntőben.

A 2017-ben és 2019-ben vb-ezüstérmes norvégoknál a Szeged balszélsője, Alexander Blonz két góllal járult hozzá a sikerhez. A skandinávok mind az öt meccsüket megnyerték eddig a lengyel-svéd közös rendezésű tornán, így a középdöntő utolsó köre előtt biztosították helyüket a negyeddöntőben, ahogyan korábban a francia, a spanyol és az egyiptomi együttes is.

Eredmények,középdöntő, 2. forduló:

III. csoport (Katowice):
Norvégia-Katar 30-17 (14-9)

később:
Hollandia-Németország 20.30

IV. csoport (Malmö):
Horvátország-Belgium 34-26 (21-13)

később:
Dánia-Egyesült Államok 20.30

a 25-32. helyért, 2. forduló, II. csoport (Plock):
Tunézia – Észak-Macedónia 33-28 (16-14)

Az állás: 1. Tunézia 4 pont, 2. Észak-Macedónia 2 (68-58), 3. Marokkó 2 (53-57), 4. Algéria 0

Borítókép: MTI/AP/Piotr Hawalej

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Férfi kézi-vb podcast, 6. rész: Megjelentek a vezérek a pályán
A magyar férfi kézilabda-válogatott küzdelmes mérkőzésen 28-25-re győzött Brazília ellen, többek között köszönhetően az ujjsérüléssel játszó Mikler Roland fantasztikus teljesítményének, valamint Lékai Máté hét góljának is. A két rutinos játékos vezérré lépett elő a fontos pillanatban, hiszen mivel Svédország legyőzte Izlandot, így életben maradtak a negyeddöntős remények. A közmédia helyszíni stábja a kézilabda-világbajnokság podcastjének hatodik részében elemezte, hány lépésre vagyunk a legjobb nyolctól, amely az olimpiai selejtezőt is jelentheti, valamint, hogy mit ígértek nekünk a svédek, ugyanis rájuk is szükség lesz a továbbjutásunk kiharcolásáért.
Kézilabda
Videó: a svédek rutinos kapusa kicsit begőzölt, két percet pihenhetett utána
A svéd férfi kézilabda-válogatott a lengyelekkel közös rendezésű világbajnokságon fontos 35-30-as győzelmet aratott Izland felett középdöntő csoportjában, amelyben a magyar nemzeti csapat is szerepel, bebiztosítva helyét a negyeddöntőben. A meccs végig izgalmasan alakult, és a játékosokban is alaposan dolgozott az adrenalin.
Kézilabda
Mikler Roland: Szerencsére nem tört el csont az ujjamban, csak szalagszakadás van benne
A magyar férfi kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Brazíliát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, pénteken Göteborgban, ezzel megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra. A mérkőzés után a nemzeti csapat játékosai hullámzó meccsről, és megérdemelt győzelemről beszéltek.
Kézilabda
„Ők már gyufaszálban huszonegyeznek” – Mikler Roland felszabadult Zöld-foki Köztársaságra és nehéz meccsre számít
Mikler Roland szerint megnehezítheti a magyar férfi kézilabda-válogatott dolgát a világbajnoki középdöntő utolsó fordulójában, hogy a Zöld-foki Köztársaság tét nélkül, felszabadultan játszhat. Chema Rodríguez szövetségi kapitány is kemény ellenfélként tekint a vasárnapi riválisra, ezért nem tervez kulcsjátékosokat pihentetni.
Kézilabda