Musorujsag
Élő Eredmények

Mikler: Az olimpia semmihez sem hasonlítható, ezért csinálni kell, mert nagyon fontos cél áll előttünk

Mikler: Az olimpia semmihez sem hasonlítható, ezért csinálni kell, mert nagyon fontos cél áll előttünk

m4sport.hu
A magyar válogatott csapatkapitánya az M4 Sportnak elmondta, mivel motiválja csapattársait az olimpiai selejtezőt érő negyeddöntőbe jutás eléréséhez a svéd–lengyel közös rendezésű világbajnokságon.

Mikler Roland – akárcsak a jelenlegi vb-keretből Lékai Máté – 2012-ben tagja volt a londoni játékokon szereplő csapatnak, így saját tapasztalat alapján tud beszámolni a többieknek arról, hogy az olimpia teljesen más, mint bármelyik másik világverseny, semmihez nem hasonlítható, ezért amíg van esély a párizsi szereplés kiharcolására, mindenkit arra ösztönöz, hogy tegyen meg mindent a kijutásért.

„Én és Lékai Máté is már többször említettük a srácoknak, hogy az olimpia az olimpia. Hiába volt mindenkinek képe arról, mert látta a tévében, hogy milyen lehet egy olimpia, de ott lenni, az egy teljesen más dolog, mint egy ilyen világverseny, nem lehet semmihez hasonlítani. Ha egy mód van rá, gyerekek, akkor ezt együtt meg kell csinálnunk és amíg nyitott a lehetőségünk, addig mindenkitől száz százalék kell és csináljuk meg, legyünk ott az olimpián! Engem is ez motivál legfőképpen, nyilván nem az, hogy minden másnap ilyen hőfokú mérkőzések vannak meg edzeni kell mellette, mert ez egy óriási terhelés fizikailag és szellemileg. De csinálni kell, mert nagyon fontos cél áll előttünk” – nyilatkozta a kapus az M4 Sportnak a vasárnapi, Zöld-foki Köztársaság elleni mérkőzés előtt.

Amennyiben a magyarok vasárnap délután legyőzik a Zöld-foki Köztársaságot, este pedig az Európa-bajnoki címvédő, de a legjobbjaikat minden bizonnyal pihentető svédek megverik Portugáliát, a magyar válogatott továbbjut a negyeddöntőbe, ez pedig azt jelentené, hogy a válogatott részt vehet az olimpiai selejtezőtornán. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét vasárnapi meccset élőben közvetíti, a magyarok 15.30-tól, a svédek 20.30-tól játszanak.

A magyar érdekeltségű középdöntős csoport állása:
1. (és negyeddöntős) Svédország 8 pont
2. Portugália 5
3. Izland 4 (128–121)
4. Magyarország 4 (106–117)
5. Brazília 3
6. Zöld-foki Köztársaság 0

A középdöntős csoport utolsó fordulójának vasárnapi programja:
Magyarország – Zöld-foki Köztársaság 15.30
Brazília – Izland 18.00
Svédország–Portugália 20.30

A magyarok korábbi mérkőzései:
csoportkör:
Magyarország – Koreai Köztársaság 35–27
Magyarország–Izland 30–28
Magyarország–Portugália 20–27

középdöntő:
Magyarország–Svédország 28–37
Magyarország–Brazília 28–25

Borítókép: Mikler Roland (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak